≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dečaka ujela zmija u Svilajncu: Noću sanitetom prevezen u bolnicu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Petnaestogodišnjak zadržan na lečenju na Infektivnoj klinici ove ustanove

  • 3
Svetski dan zmija Foto: Pixabay/Trevor205

Petnaestogodišnjeg dečaka iz Svilajnca sinoć u večernjim stima u gradskom parku ujela je zmija. Prema pretpostavkama, radi se o otrovnici, međutim to još uvek nije potvrđeno.

Dečak je sedeo na klupi u parku, kad je osetio bol u ruci. Odmah je otišao u Hitnu službu Doma zdravlja u Svilajncu, u kojoj je konstatovan ujed zmije, jer je ruka dečaka natekla, pa je na dalju dijagnostiku upućen u KC u Kragujevcu, gde se trenutno nalazi i u stabilnom je stanju.

"Sav medicinski tretman vezano za ovakvu vrstu povrede je primenjen i nakon toga na dalje lečenje dečak je prevezen sanitetom u Kilinički centar u Kragujevac u kome je noćas zadržan. Na ruci je konstatovan otok i po dečakovoj izjavi on misi da je u pitanju zmija otrovnica, međutim prema kliničkoj slici koja se razvila ne bi rekli da je te vrste zmija. Malo je neobično i nelogično da otrovnica ima u gradskom parku. Kako god, btno je da se reagovalo na vreme i da je dečak sada dobro", potvrdio nam je lekar iz Zdravstvenog centra u Svilajncu.

Inače , odmah nakon toga poznanici i meštani Svilajnca uputilisu su se u gradski park, kojeg su detaljno pretražili kako bi zmiju uhvatiili, kako se ne bi dogodilo eventualno nešto slično i još nekoga ujela. Zmija nije nađena.

(Telegraf.rs / M. R)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krkiša

    19. avgust 2023 | 14:50

    Čuvajte zmije, neka ujedaju i igrajte lutruju jeste li naleteli na otrovnicu ili ne.

  • MilaLala

    19. avgust 2023 | 15:50

    Ta na slici moze ujesti a nema otrova..jedino davi :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA