≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bojan Cvetković sveukupni pobednik na takmičenju majstora roštilja u Leskovcu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Takmičilo se u tri kategorije: pripreme ćevapa, pljeskavice i jela po izboru

  • 0
Leskovac Roštiljijada takmičenje kuvari Foto: Toma Stevanović

Tokom 33. "Roštiljijade" koja, se održava do 27. avgusta u Leskovcu, u okviru pratećeg programa organizovano je tradicionalno takmičenje majstora roštilja "Miodrag Gligorijević – Dragi Bure", na kome je za sveukupnog pobednika proglašen Bojan Cvetković, saopšteno je iz TOL-a.

Ovo takmičenje se održava 30. put zaredom, poslednjih godina u Trgovinsko-ugostiteljskoj školi Leskovac.

S obzirom da je konkurencija bila izuzetno jaka, te da je prikazano izuzetno znanje i umeće, tročlani žiri – Slaviša Milošević, profesor kuvarstva Trgovinsko – ugostiteljske škole iz Leskovca, Zoran Todorović – profesor kuvarstva u penziji i Grozda Stojanović, profesor kuvarstva Trgovinsko – ugostiteljske škole iz Leskovca, je nakon bodovanja proglasio pobednike u pripremi i pečenju jela sa roštilja, piše portal Jugmedia.

U finalnomdelu takmičenja našlo se pet takmičara, od kojih četri profesionalaca i jedan učenik za kojeg je stručni žiri ovog takmičenja smatraro da treba da se nađje u finalu. To je mladjani Ognjen Ivanović učenik drugog razreda ove leskovačke stručne škole.

Takmičare je selektirao višegodišnji profesor kuvarstva i ekspert izoblasti roštilja profesor Zoran Todorović u saradnji sa profesorima ove škole.

Na ovogodišnjem takmičenju učenika ugostiteljskih škola učestvuje 10 ekipa iz Srbije i po jedna ekipa iz Severne Makedonbije i susedne Bugarske.

Među najboljima bili su: Srdjan Nikolić iz restorana"Dukat", Dragan Nikolić "Dinastija", Panić Nikola restoran "Milutinović" iz Knjaževca, Bojan Cvetković iz leskovačkog rsetorana "Dva drugara" i junior prvak svih dosadašnjih predtakmičenja predstavnik ekipe restorana"Na jednom mestu" iz Leskovca Ognjen Ivanović.

Sveukupni pobednik po oceni stručnog žirija boio je Bojan Cvetković iz restorana "Dva drugara" iz Leskovca za roštilj "Leskovački punjeni"... Od insotaranih ekipa koje su pristigle u Leskovac tokom 33-e Roštiljijade posebno se izdvaja Ugostiteljska gimnazija iz bugarskoig grada Ćustendila.

U razgovoru za našu redakciju Hristo Tončev profesor i rukovodilac ove bugarske škole kuvarstva ističe:

"Mi smo u Leskovcu već nekoliko poslednjih godina učesnici školskih takmičenja u kuvarstvu. Ja znam da mi od leskovačkih majstora roštilja i ovdašnjih profesora možemo puno da naučimo. Naši Đaci ovde dolaze uz veliku radost. Sve ovo se odvija u okviru proijekta prekogranične saradnje Srbije i Bugarske", istakao je između ostalog profesor Tončev.

Najbolji učenici i mjstori roštilja dobili su lepe nagrade organizatora 33-e leskovačke Roštiljijade. Još jedno takmičenje učenika i majstora roštilja u okviru Roštiljade organiuzuje ova leskovačka škola, a to je "Najveća pljeskavica iz ruke", posebna ponuda pljeskavice sa bogatim prilogom...

U kategoriji pripreme ćevapa:

1. mesto – Ognjen Ivanović, restoran “Jedno mesto”, Leskovac

2. mesto – Bojan Cvetković, restoran “Kod dva drugara”, Leskovac

3. mesto – Srđan Blagojević, restoran “Novi Dukat”, Leskovac

U kategoriji pripreme pljeskavice:

1. mesto – Dragiša Nikolić, restoran “Dinastija”, Bojnik

2. mesto – Srđan Blagojević, restoran “Novi Dukat”, Leskovac

3. mesto – Bojan Cvetković, restoran “Kod dva drugara”, Leskovac

U kategoriji pripreme jela po izboru:

1. mesto – Bojan Cvetković, restoran “Kod dva drugara”, Leskovac

2. mesto – Dragiša Nikolić, restoran “Dinastija”, Bojnik

3. mesto – Nikola Panić, restoran “Milutinović”, Knjaževac

(Telegraf.rs/Tomislav Stevanović)

Video: Meso "zacvrčalo" na čamcu tokom plovidbe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA