≫ 

Vlada usvojila set prosvetnih zakona: Ocena iz vladanja ulazi u prosek, a ovo su druge novine

 ≫ 

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović kaže da se izmenama zakona jača vaspitna funkcija škole

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Pravnica
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Nesha

    25. avgust 2023 | 18:35

    Od kada ocena iz vladanja ulazi u prosek. Zar je moguće da to ne znaju.Državna matura, užas. Umesto da smanje uticaj ocena iz srednje (jer se kriterijumi razlikuju) oni hoće da ukinu prijemni na fakultetima.Uzmimo npr nekog klinca iz Matematičke gimnazije (gde je kriterijum malte ne da moraš da budeš dežavni prvak da bi dobio 5) i nekog iz neke škole koja svim učenicima daje super ocene a lično znam i za malu maturu da čak i u nekim Beogradskim školama dozvoljavaju prepisivanje da bi škola bila bolje rankirana.I dete će samo na uspeh i što su mu dozvolili da prepisuje na maturi upisati faks, a ovaj iz Matematičke može da bude genijalac na kvadrat da kida a neće moći da upiše ni Matematički fakultet (pre će da upiše Kembridž sa sve stipendijom) koji je isto rekao da će se priključiti ovoj novotariji koja će upropastiti i decu i fakultete. Samo se ETF drži i ne prihvata (kao što nije prihvatio ni Bolonju) jer ovde nikako da shvate da je naše školstvo bilo super pre xy godina, uopšte nisu trebali da ga menjaju i uništavaju, problem je nastajao nakon završetka školovanja

  • Tara

    25. avgust 2023 | 18:08

    Ocena iz vladanja odavno ulazi u prosek ocena! Vi u ministarstvu obrazovanja ste to izgleda tek sad čuli!!!! Šta konkretno radi nova večita ministarka Slavica Đ.D. koja zadnjih 30 godina samo uspešno preleće sa jednog na drugo ministarsko mesto?!?! Zar nema neki plan za spas uništenog obrazovanja u Srbiji?!? Deca sve obrazovno gluplja ,nastavnici i direktori škola čuvaju svoja leđa i radna mesta, ministarstvo trli lan kao i uvek a mi roditelji to sve plaćamo - našim parama,našim živcima i neznanjem naše dece! Dokle?????

  • Shampita

    25. avgust 2023 | 17:47

    Ministarka kaze da se merama jaca vaspitna uloga skole,to je samo po sebi pogresno. Skola sluzi za obrazovanje a ne vaspitanje dece. Vaspitanje dece je iskljucivo uloga roditelja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA