≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski vatrogasci javili se iz epicentra grčkog pakla: Do plamena pešače po dva sata, vetar samo menja pravac

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski vatrogasno-spasilački tim tada je bio stacioniran u Volosu

  • 0

Vatrogasno-spasilački tim sa 30 pripadnika Sektora za vanredne situacije i šest vozila otputovao je iz Niša u Grčku kako bi pomogli u gašenju požara koji gore na više lokacija u toj zemlji.

Naš vatrogasno-spasilački tim je angažovan u Grčkoj na osnovu dogovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Grčke Kirjakosa Micotakisa, a po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.

Za Telegraf.rs iz Grčke, obratio se Željko Čavić, zamenik vođe time SVS MUP i otkrio kako izgleda borba protiv velikih požara, ali i otkrio šta našoj ekipi otežava rad.

"Pripadnici četvrti dan nastavljaju da pomažu Grčkim vlastima i narodu u suzbijanju šumskih požara. Trideset pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova sektora za vanredne situacije kao i 80 vozila danas će raditi na planini, na nadmorskoj visini od 1.200 metara što nam otežava posao zbog promene vetra, a velika je i količina dima koja se stalno menja. Do same lokacije, potrebno je oko dva sata hoda", rekao je za Telegraf Željko Čavić zamenik vođe time SVS MUP.

U desetodnovnoj borbi sa požarima u Grčkoj, krajem jula i početkom avgusta, učestvovalo je 36 vatrogasaca-spasilaca i dva člana medicinske ekipe, sa 14 vatrogasnih vozila.

Srpski vatrogasno-spasilački tim tada je bio stacioniran u Volosu.

(Telegraf.rs)

Video: Naređena evakuacija čitavog grada, jedini put već zakrčen: Dramatični snimci apokalipse u Kanadi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA