Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministarstvo odbrane: "Predstavnici Vojnog sindikata pokušavaju da nanesu štetu"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministarstvo navodi da se u "saopštenju" predstavnika Vojnog sindikata kaže da je "rad u Vojsci Srbije čast i privilegija samo onih koji su natprosečno sposobni da ispune postavljene kriterijume

  • 4
Ministarstvo odbrane Foto: Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas, povodom reagovanja predstavnika Vojnog sindikata Srbije na veliki konkurs za prijem u jedinice Kopnene vojske i specijalne jedinice, da su predstavnici sindikata tu da "pokušaju da umanje uspeh, okrnje zasluge, optuže, klevetaju ili učine svaki napor da se sistemu odbrane nanese neka šteta", piše Tanjug.

"Posle svake uspešne vežbe ili prikaza osposobljenosti Vojske Srbije, predstavljanja nekog novog borbenog sistema ili infrastrukturnog projekta, posle najave mera za poboljšanje standarda ili velikog konkursa za prijem u jedinice Kopnene vojske i specijalne jedinice, predstavnici Vojnog sindikata su tu da pokušaju da umanje uspeh, okrnje zasluge, optuže, klevetaju ili učine svaki napor da se sistemu odbrane nanese neka šteta", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ministarstvo navodi da se u "saopštenju" predstavnika Vojnog sindikata kaže da je "rad u Vojsci Srbije čast i privilegija samo onih koji su natprosečno sposobni da ispune postavljene kriterijume, za osobe visokih moralnih kvaliteta i istinske patriote" ."I to je jedino sa čime se iz sadržaja tog saopštenja možemo saglasiti", navode iz Ministarstva odbrane.

"Uz pretpostavku da potpisnici predmetnog saopštenja jedino sebi pripisuju adekvatan nivo moralnih i patriotskih svojstava, pitamo se kako objasniti ovo izvrgavanje ruglu napora da Vojska Srbije dobije nove pripadnike, ako znamo kako stalno ponavljaju da vojsci nedostaje ljudstva? Jedino logično objašnjenje je da treba odvratiti neke nove, mlade ljude da stanu u stroj Vojske Srbije, makar to bilo kontradiktorno svemu što su do sada govorili. Sa kojim motivima?", upitalo je Ministarstvo odbrane.

MO navodi da se Vojska Srbije "već nekoliko godina, koliko traje aktivan politički angažman vođa Vojnog sindikata, prema njihovim rečima "sutra gasi" ili barem svodi na nivo dobrovoljnog vatrogasnog društva", ali da "nekim čudom svedočimo drugačijoj stvarnosti".

"Vojska se naoružava i oprema, zarade rastu, a stalnim poboljšanjem materijalnog položaja sistem odbrane nastoji da se na tržištu rada izbori za kvalitetan kadar. I težini tog zadatka doprinosi žalosna činjenica da određeni ljudi koji nose uniformu ili su je nekada nosili, čine sve kako bi nas u tome osujetili", zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    3. septembar 2023 | 14:35

    Ugasite sindikat pa napravite nov po svojoj meri kao NSP u policiji umesto da se bori za prava oni poslodavcu kupuju sredstva za rad i ližu se sa svakim ministrom .....

  • Mango

    3. septembar 2023 | 14:56

    2021 i 2022 su kriterijume spustili toliko da ih skoro i nije bilo za prijem profesionalnih vojnika, mnogi od njih ne mogu da prodju pregled i hedoniku ali su ih ipak primali jer su bili ocajni zbog brojnog stanja. Sindikat je za mnogo toga u pravu to znamo i mi kojimo smo napustili jer nismo mogli da hledamo sta se radi.

  • Realnost

    3. septembar 2023 | 16:26

    Hedonika je najveći idiotizam koji je testove inteligencije zamenio testovima percepcije, bolju percepciju ima najgluplji džeparoš od najboljeg vojnika, ali koga briga!!! I dalje imamo testove što su se rešavali pre 30 i više godina i bili perfektni, onda dođeše idioti da naprave bolje! Moram samo reći da je od uvek u vojsci sve što nije bilo dobro za nju bila sabotaža, a da bi to funkcionisalo moramo imati profesionalnu, ne poslušni vojsku, jer je ova prva bolja i za ove koji je uništavaju, jer shvata da čuva državu i narod i narode koji državu prihvataju kao svoju, prosto, ako neko ne razume neka pogleda ili ode u Izrael, tako se čuva država i narod!!! A i oni su učili od nas kao i svi u svetu, a mi jedini sada to ne poštujemo!!! Vojska mora biti organizam koji je neovisan, zbog toga Amerika gubi od Rusije i Kine, jer je tu prvo patriotizam pa profit!!! Naša vojska je došla do faze da ima simbiozu kojoj niko i ništa nije potrebno, zbog toga su je i uništili!!! Svoju opremu, svoje naoružanje, svoju hranu i to je tajna uspeha i MOĆI!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA