≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Đukić-Dejanović posetila nastavnicu ranjenu u "Ribnikaru": Otkrila u kakvom je stanju

Vreme čitanja: oko 2 min.

To su rane koje se leče, ali nikada ne zarastu", kazala je Đukić-Dejanović

  • 9
Slavica Đukić Dejanović, OŠ Vladislav Ribnikar Foto-kolaž: Nikola Anđić, Milena Đorđević

Ministarka prosvete Slavica Đukić-Dejanović izjavila je danas da bi bilo dobro kada bi se u programe rada sa decom koji ne moraju biti čisto fizička aktivnost uključio i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje (DIF).

Ministarka je navela i da je posetila nastavnicu ranjenu u tragičnom događaju u Ribnikaru i da je to bila njena lična potreba.

"Studenti koji su položili ples ili neke druge predmete mogu biti vrlo korisni u slobodnim aktivnostima koje imamo programom u školama", rekla je ona za TV Prva i podsetila da je Olimpijski komitet ponudio prosveti saradnju da olimpijsku pedagogiju primenimo u fizičkim aktivnostima u radu sa decom u 51 školi širom Srbije.

Đukić-Dejanović je navela i da će od 3. do 30. oktobra biti moguće prijavljivanje studenata druge i treće godine studija za pedagoške smerove za 230 stipendija Ministarstva.

Ona je podsetila i da je ova školska godina za decu u osnovnim školama počela specifično sa uputstvima koje je dao čitav tim stručnjaka, a teme su bile ljudske vrednosti.

"Prvi dan je bio dan dijaloga dece i nastavnika u zavisnosti od uzrasta dece i kreativnosti nastavnika", rekla je ona i dodala da su u prvoj nedelji časovi bili tematski kako bi se ukazalo na to da se različitosti poštuju i da ljudska prava budu demonstrirana kao nešto jako važno.

Đukić-Dejanović je naglasila i da sve što nam se događa i što se događalo u prethodnom periodu asocira na potrebu da moramo veći stepen pažnje da posvetimo segmetu vaspitanja i bezbednosti u školi, ali i van škole.

"Jako je bitno i učešće dece u timskom radu. Deca imaju potrebu da dele i radost i brigu", kazala je ona.

Ministarka je navela i da je posetila nastavnicu ranjenu u tragičnom događaju u Ribnikaru i da je to bila njena lična potreba.

"Oporavak nastavnice ide u dobrom smeru, ali tragedija koju je ona doživela ostavlja takav pečat da je zaista potrebna jedna psihološka rehabilitacija. Ona je žena mentalno stabilna, ali ipak je doživela takvu tragediju da će joj trebati jako puno vremena. To su rane koje se leče, ali nikada ne zarastu", kazala je Đukić-Dejanović.

(Telegraf.rs)

Video: Đukić Dejanović: Istina je da je 60 učenika napustilo Ribnikar

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrmot

    26. septembar 2023 | 10:37

    Ali porodice zrtava iz Mladenovca niko ne spominje, kao da se nije desilo

  • Paja Vozdovac

    26. septembar 2023 | 11:30

    nista to ne vredi kad su nam porodice nakaradne... sistem vrednosti u porodici kod nas je skroz poremecen.. to je problem!

  • Relja

    26. septembar 2023 | 11:39

    Auuuu, na vreme si se setila !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA