• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nastavnici iz Vlasotinca predstavljaće Srbiju na EU festivalu nauke u Finskoj: Ovo je njihov projekat

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neke zanimljvosti iz projekta „Fizika kao bajka“ podelio je sa nama Slaviša Šušulić, nastavnik srpskog jezika, koji je koautor sa Draganom Golubovićem, nastavnikom fizike

  • 0
Nastavnici

Foto: Jugmedia

Protekog vikenda autorski rad "Fizika kao bajka" Dragana Golubovića i Slaviše Šušulića, nastavnika Osnovne škole "Siniša Janić", pobedio je na Drugom nacionalnom festivalu "Nauka na pozornici" u Beogradu i predstavljaće Srbiju na 13. Evropskom festivalu nauke na sceni, koji će se održati od 12. do 15. avgusta 2024. u gradu Turku u Finskoj.

U Beogradu je bilo 45 projekata osnovnih i srednjih škola iz Srbije i Crne Gore, a najviše bodova ima rad vlasotinačkih nastavnika. Plasman na Evropski festival nauke obezbedile su i po jedna škola iz Prokuplja, Novog Sada i Beograda, piše  Jugmedia

Neke zanimljvosti iz projekta „Fizika kao bajka“ podelio je sa nama Slaviša Šušulić, nastavnik srpskog jezika, koji je koautor sa Draganom Golubovićem, nastavnikom fizike.

"Nastavnici Osnovne škole „Siniša Janić“ iz Vlasotinca predstavljaju Srbiju na Evropskom festivalu nauke u Finskoj i ako ste mislili da je ovo priča o čudaku pogrešili ste. Ovo je priča o vodi – čistoj pijaćoj vodi koja je čudotvorna. Bajka protkana paradoksalnim eksperimentima", objasnio Slaviša Šušulić.

Inače, na festivalu Science on Stage u Finskoj 450 nastavnika iz cele Evrope deliće svoje najkreativnije STEM ideje na štandovima, u radionicama i na sesijama sa najzanimljivijim sadržajima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA