Vreme čitanja: oko 2 min.

Lepa Vesna, "majka devet Jugovića", šokirala jednom rečenicom: Posle ovoga će je tek svi poštovati

Vreme čitanja: oko 2 min.

Luka, Stefan, Đorđe, Aleksa, Nikola, Dušan, Petar, Pavle i mala Mila odrastaju pod okriljem majčine, ali i očeve ljubavi

  • 5
Vesna i Slobodan Milićević sa decom Foto: Privatna arhiva

Njeno ime je Vesna Milićević, ima 42 godine, rodom je iz Medveđe, ali već 20 godina živi u Italiji. Ova žena neverovatne snage, ne samo fizičke, već i duhovne, o kojoj je Telegraf pisao, rodila je osam sinova i jednu predivnu ćerku, a život s njom je prava priča o izazovima, ljubavi i nepresušnom izvoru snage. Dodelili su joj epitet “Majka devet Jugovića”, ali ona sebe posmatra blagoslovenom.

Luka, Stefan, Đorđe, Aleksa, Nikola, Dušan, Petar, Pavle i mala Mila odrastaju pod okriljem majčine, ali i očeve ljubavi.

Zajedno sa svojim suprugom, Vesna ih podiže hrabro i neumorno, unoseći u njihove živote vrednosti poštenja, solidarnosti i radne etike.

Njihov dom ispunjen je smehom, toplinom i podrškom, a svakom novom obavezom i veza ove porodice je jača i čvršća.

"Preponosni smo roditelji devetoro dece koje čuvamo i odgajamo u duhu srpstva i vaspitamo po veri i običajima naše Pravoslavne crkve. Sa suprugom Slobodanom ravnopravno učestvujemo u svim obavezama oko dece, bez ičije pomoći", priča Vesna za Jugmediu.

Kaže da joj je suprug Slobodan velika podrška i pomoć u svemu i da je timski rad najbitniji. I pored mnogobrojnih izazova koje život i roditeljstvo nose, nikada nisu izgubili veru u ljubav i zajedništvo.

"Uvek smo tu jedan za drugog i u teškim i u lepim životnim situacijama. Kao roditelji devetoro dece presrećni smo i prezadovoljni, jer verujte, uz dobru organizaciju, ljubav i želju da imate porodicu sve se postigne", poručuje naša sagovornica.

Najstariji sin Luka rođen je 2005. godine, Stefan 2006, pa Đorđe 2008., Aleksa 2010., Nikola 2012., Dušan 2016., Petar 2018., Pavle 2020., a 12. septembra na svet je došla i Mila, koja je postala simbol snage i nežnosti svoje hrabre braće.

"Majka Devet Jugovića" postala je inspiracija u svojoj rodnoj Medveđi a i šire, simbol majčinske ljubavi koja prevazilazi sve prepreke.

Njena priča podseća nas da su ljubav, posvećenost i zajedništvo najvažniji temelji porodičnog života.

Vesna je žena koja je odgaja vojsku ljubavi, a njen život je svedočanstvo da, bez obzira na izazove koje nam život postavlja, ljubav majke je neiscrpna snaga koja hrani dušu i oblikuje budućnost.

I dok su mnogi izražavali divljenje za Vesninu sposobnost podizanja devetoro dece, ona uvek skromno odmahuje rukom, a na naše pitanje da li imaju u planu da i dalje šire porodicu odgovora na šaljiv način: „Para i dece nikad dosta“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasim

    28. septembar 2023 | 16:39

    Svaka cast zivi i zdravi bili.

  • Mister bin

    28. septembar 2023 | 16:48

    Bravo Milićevići za porodicu punu ljubavi Kapa dole živi bili vi i vaša zlatna deca naročito ta princeza

  • Tanja

    28. septembar 2023 | 16:40

    Moj naklon do poda! Svaka mnogočlana porodica zaslužuje da se o njima govori i piše.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA