≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ko pronađe Mazu dobija 500 evra: Celo Pančevo na nogama zbog ove mačke, vlasnica otkrila zbog čega je posebna

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mnogi su se zapitali zbog čega Jelena nudi ovoliku brojku za macu koju je udomila sa ulice

  • 16
Mačka Maza Foto: Privatna arhiva

Mačka Maza nestala je prethodne noći u Pančevu, a njena vlasnica Jelena pronalazaču nudi brojku od neverovatnih 500 evra. Kako obašnjava za Telegraf.rs, Maza je kućna životinja i verovatno je preplašena.

Poslednji put maca je viđena u Ulici Prote Mateje Nenadovića, a Jelena je traži neprestano. Ne može se navikne da je nema, a još više je za Mazu vezuje to što ju je igrom slučaja pronašla na ulici i udomila.

- Nemam ideju stvarno gde bi mogla da bude, nikad nije odlazila niti pokušala na bilo koji način da pobegne. Veoma je plašljiva od ulaznih vrata ili komšijskih paas ako zalaju u hodniku. Ja sam je našla na Zelenom vencu 2019. godine, neko ju je bacio sa njena tri mačeta. Njih sam udomila, a nju sterilisala, a  od tada je u stanu. Nije imala kontakt sa spoljnom sredinom, jednom kad sam je ostavila na mesec dana kod prijateljice pošto sam morala na put, ona je sedela sve vreme sakrivena ispod komode, toliko je plašljiva - objašnjava nam njena vlasnica.

Iako je veliki ljubitelj životinja, Jelena smatra da je Maza ipak posebna. Najviše je i sada boli, to je mačka, kada ju je pronašla, bila zlostavljana i istraumirana.

- Sve su životinje drage ali Maza je posebna, ona ni bubu ne bi ubila, uvek je čekala sa strane da druge mačke jedu, pa bi onda onda poslednja jela.  Najgore mi je što je ona kada sam je našla deifiitivno bila zlostavljana jer  mi je trebalo godinu dana da je pripitomim ali i dalje je pokazivala znake istraumiranosti - pojašnjava Jelena.

Mnogi su se zapitali zbog čega Jelena nudi ovoliku brojku za macu koju je udomila sa ulice, ipak, njega priča govori da Maza nije samo kućni ljubimac. Ona je deo porodice i bez tog dela, Jelena ne može da funkcioniše.

- Ko god bude pronašao Mazu dobiće 500 evra - napominje ona i moli sve koji imaju bilo kakvu informaciju da joj se jave na telefon 061 208 68 68.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA