Svaki treći roditelj ne plaća alimentaciju: "Ako varaju svoje partnere i svoju decu, varaće i državu"

Na primer neke samohrane majke ne žele da tuže bivše muževe, a razlog za to je, kako navode, "da ne bi pogoršale odnos između oca i deteta"

Komentari

  • Zika

    6. oktobar 2023 | 13:19

    Ima dosta takvih primera. Zalosno ali istinito

  • Nebojša Berak

    6. oktobar 2023 | 09:11

    To je zato sto drzava namerno to dopusta. Imate likove koji su puni ko brodovi, da bi se osvetili partnerki kao ne rade nigde a imaju firme koje se vode na drugim licima. Mi nemamo slube koje bi to pratile, i skotove hapsile. To treba napraviti privatne firme koje bi drzava placala a onda od skotova bilo prodajom njihove imovine to regulisala. To mora da postoji drzavni fond, iz koga bi se sve namirivalo. Drugo, jedinstveni registar i ne moze da dobije pasoš jer takvi cesto putuju i na odmore u inostranstvo. Nema alimentacije e onda nema ni pasoša, nema nikakvih beneficija od drzave, sve mu automatski uskraceno. A kada ga privatna sluzba nahvata ide u zatvor.

  • Divlja ruža

    6. oktobar 2023 | 08:50

    Zato u vecini država EU kada roditelj ne placa država placa za dete, a država posle tereti roditelja koji nije ispunjavao obaveze, tako da je regulisano. Problem sto kad se ljudi rqzvedu od partnera, razvedu se i od dece!

  • Lord

    6. oktobar 2023 | 07:49

    Poslodavci varaju drzavu? Pa vlast im je to omogucila,krojili su zakone za njih!

  • FILIP019

    6. oktobar 2023 | 07:28

    Vera Totić predsednica Udruženja samohranih roditelja....Da li bih gospođa mogla da objasni izraz samohrani roditelj....jasno mi je kada neko od roditelja premine, i zakon je to regulisao, kada neko od roditelja se razboli, i to je zakon regulisao, verovatno može biti bolje.... ali kod dva živa roditelja nema samohranih roditelja već razvedenih supružnika, i stupa na scenu centar za socjalni rad koji samo treba da odluči dete kod oca, dete kod majke ili neki drugi vid socijalnog zbrinjavanja...

    • 6. oktobar 2023 | 08:27

      BRT

      @FILIP019

      Evo ja sam samohrana majka iako i dalje u braku... Budući bivši muž ne radi, bavi se ko zna kakvim mutnim radnjama, besposliči, ne daje dinara. I te kako sam samohrani roditelj i biću jer iako je živ, zdrav i prav, od njega dinara ne videsmo godinama!

    • 6. oktobar 2023 | 09:14

      TAMARA

      @FILIP019

      Gospodine Filipe,ja sam samohrana majka iako je suprug ziv. Ali prebegao na drugi deo sveta,ne daje alimentaciju,usput dete nije video 14 godina niti ga zanima,niti pita bilo sta...i sad ako je on ziv,a nista ga ne zanima u vezi deteta,kako ja nisam samohrani roditelj i Jos izgubila posao i radim sve i svašta od njive do kancelarije da prezivimo. A drzava nista ne pominje da bi nam pomogla,Jos imam nepokretnog roditelja koga gledam. Toliko...pozdryv

    • 6. oktobar 2023 | 09:24

      @BRT

      @FILIP019

      Mnoge “majke”, rode samo sebi dete, jer su i pre rodjenja deteta planirale da same “podižu to dete”. Postmodernizam “otimanja dece”, kao da vreme osmanlija nije prošlo, trese čitav Balkan. Takvim majkama je uobičajen izgovor: “Ne želi ni da vidi dete a kamo li da plaća alimentaciju”? Kod vas je izgleda nešto drugačije, jer velite da otac nigde ne radi i niste godinama videli ni dinara od alimentacije? Ako ste se udali za takvog onda nemam komentar a ako je takav postao, nije ni čudo jer muškarci vlastiti razvod doživljavaju u rangu neizlečive bolesti. Patnja za “otetim detetom” je jača od gotovo svake, ovozemaljske patnje. Zadržati pos’o kada se to dogodi, nastaviti istim tempom ili jače, je nemoguća misija. Na desetine razvedenih očeva poznajem a i sam - sam, jedan od njih, pa na osnovu iskustva i savet. Ukoliko vam je dete zaista prioritet, umesto tužakanja pomozite vašem zajedničkom detetu i vama samima te prijateljski razgovarajte sa ocem deteta. Ako ste ga već izabrali za oca svog potomka znači da je vredelo. Još će više vredeti stalni razgovori i uspostavljanje veće bliskosti. To je jedino i pravo rešenje za sve “rasturene brakove”.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA