Vreme čitanja: oko 1 min.

Novopazarac 20 minuta nije smeo da napusti auto zbog dobermana: Pas se slobodno šeta ulicom, građani u panici

Vreme čitanja: oko 1 min.

Građani su ipak bili podeljenog mišljenja

  • 10
Doberman u Novom Pazaru Foto: Printscreen/Instagram/192_rs

Snimak jednog dobermana iz Novog Pazara podigao je prašinu na društvenim mrežama. Naime, jedan od građana nije mogao da izađe iz automobila čitavih 20 minuta jer se pas slobodno šetao po ulici i trčao po kraju.

Kako se navodi na Instagram stranici 192.rs, ovaj Novopazarac kaže da njegov komšija konstantno pušta opasnu rasu da šeta bez nadzora, te da su sugrađani vrlo uplašeni.

"Po 20 minuta ne mogu da izađem iz vozila. Komšija lagano pusti opasnog psa na ulicu", rekao je Novopazarac.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by 192.RS (@192_rs)

Građani su ipak bili podeljenog mišljenja. Jedni smatraju da pas ne sme biti na ulici, kao i da komšija treba da odgovara, dok su drugi potpuno stali na stranu psa i smatraju da ima puno pravo slobodno da se šeta ulicom.

- Ne razumem po čemu je opasan, zato što je doberman? Iskreno, više se plašim ludaka, narkomana i pijanica po ulici koji slobodno hodaju ulicama - napisala je jedna korisnica Instagrama.

- Pas je potencijalno krvoločna životinja i ne bi smeo da se čuva bez boksa, povoca i korpe. I u celom civilizovanom svetu je tako - glasio je drugi komentar.

Da li biste vi smeli da napustite vozilo pored ovakvog čuvara ulice? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    8. oktobar 2023 | 10:43

    Psa odvesti na sigurno a vlasnika u policijsku stanicu za ugrozavanje javnog reda, mira i bezbednosti i naplatiti kaznu. To je obaveza drzave i po zakonu.I to drzati vlasnika do god psa pusta i ne stavlja brnjicu.Ne treba tu gradjani da se pitaju za odgovor, postoji zakon koji treba da de sprovodi.Bolje pitajte ustanovu zasto ga ne sprovodi to je tema za novine.

  • Miki

    8. oktobar 2023 | 12:02

    Neka proba u Austriji da ga pusti samoga.Za nas bi trebala kazna milion dinara u humanitarne svrhe a psa u azil..

  • Jelena

    8. oktobar 2023 | 12:53

    Ovo je klasičan primer neodgovornog vlasništva. Zbog takvih vlasnika psi poput dobermana i AST i jesu na listi opasnih pasa, nažalost. Zbog takvih vlasnika, mi, odgovorni vlasnici, strepimo da će neko da nam ubije psa u dvorištu. Vlasniku ogromna kazna, ali pas ne treba u azil, jer pas nije ništa nije uradio. Ne mogu da shvatim toliku histeriju kada se vidi pas veći od maltezera. Psi jesu životinje, ali ovakva histerija je neosnovana. Stvarno ne mogu da razumem ljude koji vrište, ne izlaze iz kola, kuće... kada vide psa na ulici. Jer ovo je pas, a oni genetski eksperimenti za tašnu i krilo su baš to, eksperimenti. Pobogu, nije lav izašao na ulicu . U svakom slučaju, lepo bi bilo da počne da se sprovodi zakon protiv neodgovornih vlasnika. Na taj način i životinje će biti spasene.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA