Vreme čitanja: oko 1 min.

100 godina Klinike za neurologiju i Klinike za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obe klinike posvećene su lečenju, ispitivanju i nezi teških, kompleksnih i nerazjašnjenih neuroloških i psihijatrijskih bolesnika korišćenjem konvencionalne i napredne tehnologije

  • 0
Institut za neurologiju Foto: Nikola Tomić

Klinika za neurologiju i Klinika za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije (UKCS) obeležavaju danas veliki jubilej – 100 godina postojanja i rada.

Proslavi u hotelu "Metropol” u Beogradu, prisustvovaće ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić, ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović i direktor Univerzitetskog kliničkog centra prof. dr Milika Ašanin.

Goste će najpre pozdraviti domaćini - direktor Klinike za neurologiju, prof. dr Dragoslav Sokić, i direktor Klinike za psihijatriju, prof. dr Milan Latas. Prof. dr Dragoslav Sokić, između ostalog će, predstaviti Kliniku za neurologiju kroz njen istorijski razvoj, sadašnji trenutak i planove za budućnost, a prof. dr Milan Latas će govoriti o dobu moderne psihijatrije.

Klinika za neurologiju i Klinika za psihijatriju UKCS vrhunske su ustanove posvećene lečenju, ispitivanju i nezi teških, kompleksnih i nerazjašnjenih neuroloških i psihijatrijskih bolesnika korišćenjem konvencionalne i napredne tehnologije.

Zaposleni u ovim ustanovama posvećeni su radu sa pacijentima obolelih od najčešćih neuroloških i psihijatrijskih bolesti, ali i prepoznavanju i lečenju retkih oboljenja. Posvećeni su naučnom radu i istraživanju, edukaciji studenata, specijalizanata, supspecijalizanata, doktoranada i socijalnom radu ka širenju svesti o značaju neuroloških i psihijatrijskih bolesti i terapijskoj superiornosti svojih disciplina.

(Telegraf.rs)

Video: Direktor Tiršove: "Ogroman značaj za pacijente sa SMA i lekare koji se bave lečenjem ove bolesti"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA