≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Majka ispisala sina iz škole u Sremskoj Mitrovici nakon snimka na kojem se vidi kako tuče drugog učenika

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na društvenim mrežama za vikend se pojavio snimak brutalnog nasilja na kojem se vidi kako je dečak najpre šutira drugog dečaka koji je sedeo na klupi, a nakon što je pao, zadao mu je još nekoliko udaraca

  • 8
Vršnjačko nasilje  u školi Sremska Mitrovica Printskrin: Instagram/192_rs

I napadač i žrtva vršnjačkog nasilja koje je zabeleženo na snimku podeljenom na društvenim mrežama su učenici Ekonomske škole u Sremskoj Mitrovici, potvrđeno je u toj školi. Kako je rečeno, škola ne može da pokrene disciplinski postupak protiv nasilnog učenika jer se napad nije dogodio u školi i školskom dvorištu, već u blizini ove obrazovne ustanove, piše mitrovica.info.

Na društvenim mrežama za vikend se pojavio snimak brutalnog nasilja na kojem se vidi kako je dečak najpre šutira drugog dečaka koji je sedeo na klupi, a nakon što je pao, zadao mu je još nekoliko udaraca. Da se incident dogodio pre sedam dana u blizini Ekonomske škole potvrđeno je i iz Policijske uprave Sremska Mitrovica.

Kako je rečeno, policija je reagovala odmah po saznanju da se ovaj slučaj nasilja dogodio, a maloletni počinilac je procesuiran u saradnji sa Višim javnim tužilatvom za maloletnike. Prema našim saznanjima, napadač je bio učenik prvog razreda Ekonomske škole, a nakon ovog slučaja nasilja majka ga je ispisala iz te škole.

Zbog blažih incidenata i izostanaka koje je pravi od početka školske godine sa njim je prethodno već obavljen razgovor i škola je preduzela sve mere, saznaje se u ovoj ustanovi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duka Srbin Tenja

    10. oktobar 2023 | 10:09

    Nije škola preduzela nikakve korake kako bi pišete. Majka je reagovala i ispisala sina iz škole. Po ovome se vidi da školu tj. Državu deca ne zanimaju i baš ih briga i za ponašanje i za prosek dece.

  • Aleksandar

    10. oktobar 2023 | 09:54

    Naši učenici trebaju da oblače jednake košulje, jednake kravate, jednake džempere ili sakoe, jednake cipele, jednake čarape, jednake pantalone, a učenice jednake suknje kao deo školske uniforme. I mi želimo da obučemo tako elegantne školske uniforme, iako smo završili školu i još da obučemo vojne uniforme iako smo rođeni kasno za vojni rok i nismo oblačili takve školske uniforme kad smo mi bili deca i đaci.

  • Dr

    30. oktobar 2023 | 18:45

    Mladi ljudi koji prave probleme zapravo 8maju probleme.Najčešće depresivno anksioznog tipa Dečka treba odvesti psihijatru.A kako je mnogo takve dece trebalo bi u sklopu sistematskog pregleda raditi psiholosku observaciju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA