Vreme čitanja: oko 2 min.

Njegoša nijedna žena nije htela jer je poljoprivrednik: Otkrio nam je da li sad ima devojku i još jednu tajnu

Vreme čitanja: oko 2 min.

I jesenje sunčane dane Miholjskog leta, Njegoš provodi na njivi, pored magistralnog puta, tik uz obalu Lima

  • 7

Najbolji je kad mu ispuca koren! Njegoš iz Prijepolja otkrio kada je kupus najbolji za zimnicu. Druga polovina oktobra pravo je vreme za stavljanje kupusa u kacu, a nekrunisani kralj ovog povrća, Njegoš Stojadinović, objasnio nam je šta je najvažnije na šta treba da obratimo pažnju kada kupujemo kupus za zimnicu.

I jesenje sunčane dane Miholjskog leta, Njegoš provodi na njivi, pored magistralnog puta, tik uz obalu Lima. Sa paprikom, zbog koje je poznat, kaže da je završio za ovu godinu, a na njegovim tezgama na obali iznad njive izložen je samo kupus. Dnevno proda i čitavu jednu tonu po ceni od 50 dinara, a kako kaže ranije je cena dolazila i do 70 dinara.

- Navraćaju kupci koji prolaze magistralom, za cas nasečem koliko kome treba i svež iz njive prodam na tezgi iznad. Do sada sam prodao oko 30, a očekujem bar još 60 tona. - priča Njegoš.

Kada je kupus spreman za bure?

Mnogi se pitaju kada je kupus pravi za opstanak u buretu, šta ga karakteriše, a upravo to je Njegoš otkrio našim čitaocima.

- Glavica kupusa za bure mora biti zrela, a da bi znali da li je zrela potrebno je da pogledamo u njen koren. Ukoliko je koren ispucao, ona je dovoljno sazrela, a ako nije, i takva se stavi u kacu vrlo je moguće da će prilikom kiselenja doći do njenog trulenja i propadanja - objašnjava Stojadinović.

Pod zasadima kupusa i paprike ima oko četiri hektara, iako je rad ulagao čitavog leta zadovoljan je rodom, a za ovu godinu ističe da je jedna od najboljih od kako se bavi poljoprivredom. -Već 16 godina se bavim ovim, uvek je bilo roda i zarade, ali ove godine je nešto posebno. Paprike sam prodao negde oko 20 tona, dok kupusa do kraja sezone očekujem od 90 do 100 tona. - ističe naš sagovornik. On zaključuje da je uspeh i budućnost u selu i poljoprivredi, kao i da se rad uvek isplati.

Na dobrom putu da nađe srodnu dušu

Nakon gostovanja u brojnim televizijskim emisijama i novinskih članaka sa njegove njive, Njegoš je zapao za oko mnogim damama, pa iako mu svakodnevno pišu na društvenim mrežama, on ističe da ne odgovara svima, već onima čije karakteristike mu se dopadaju. - Pre par dana pronašao sam devojku iz Prijepolja, koja mi se sviđa i odgovara, pa se nadam našem budućem zajedničkom životu. - zaključuje Njegoš.

(Telegraf.rs/B.Ilić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    25. oktobar 2023 | 23:27

    Pa ko ce njega koji se slika go i izbacuje svoje gole slike po drustvenim mrezama, on pravi reklamu samom sebi da bi dobio poziv zza rikality, posto mu je to san

  • Aca

    25. oktobar 2023 | 22:55

    Sigurno ce da se oženi

  • Darko

    26. oktobar 2023 | 12:15

    Ne razumem sta je sramota biti polj.? Za to treba vise znanja nego recimo raditi negde u kanc. Mora se poznavati mehanika,rukovanje masinama,zastita,a i biti sam svoj menadžer . Ove ili ovi sto misle da je to ponizavajuce nikad u nijednom poslu ne bi uspeli. Mogu samo da rade za gazdu i da slusaju sta im drugi kaze jer za samostalan posao ne bi imali pameti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA