≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zakazivanje magnetne rezonance uskoro preko aplikacija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve će biti centralizovano i sve će se pratiti

  • 4
Magnetna rezonanca Foto: Pixabay

Profesor dr Danica Grujičić, ministarka zdravlja kazala je jutros da će se uskoro pregled magnatnom rezonacom zakazivati preko određenih aplikacija.

Ona je, pričajući o primanju 100 najboljih diplomaca, zamolila kolege da ne budu formalisti, da ako je potrebno da pacijent na sledećeoj kontroli donese magnet treba i da mu ga zakažu.

- Uskoro će to biti moguće zakazati ih preko određenih aplikacija koje radimo u ovom trenutku, biće i više magnetnih rezonanci, ali verujte mi, biće i termini bolje raspoređeni - kazala je prof, dr Grujičić za RTS.

Kazala je da na tako skupom aparatu ne može da se radi samo u jednoj smeni.

- Minimum pregleda koje može da se uradi za 12 sati rada je 24. Prema tome, ne možete radi na jednom mestu 5 pregleda. Pošto je će sve biti centralizovano, ministarstvo će imati u svakom trenutku informaciju koji aparat koliko radi - objasnila je ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    26. oktobar 2023 | 10:46

    Meni je u maju 23 zakazano za septembar 26 . Toliko o zdravstvenoj brizi građana koji nemaju vezu i novac za privatno snimanje MG.

  • Sanja

    26. oktobar 2023 | 09:50

    Ne lipši magarče do zelene trave!!!!

  • Sanja

    26. oktobar 2023 | 13:01

    Komedija tek onda nece se znati ko pije ko placa onda ce se cekat po 3 godine za magnet sad ce ceka samo godinu i pol il idi pa plati....jada od drzave i zdravstva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA