≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Škola u Šidu usred skandala sa udžbenicima dobila novog direktora? Ove informacije kruže gradom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zvanična potvrda nadležnih još uvek se čeka

  • 0
Osnovna škola Sremski front, Šid Printskrin: Google maps

Osnovna škola "Sremski front" u Šidu dobila je novog direktora, nezvanično saznaje Telegraf.rs.

Informacija je nezvaničnim kanalima stigla do predstavnice Inicijative za besplatne udžbenike u Šidu Slađane Stojanović.

"Ovo je mali grad, mi smo svi čuli jedni od drugih. A od škole niko nije dobio zvanično obaveštenje", rekla je u izjavi za Telegraf.rs.

Prema njenim informacijama, na mesto mr Dalibora Farbaša, koji je takođe nezvanično podneo ostavku, postavljena je jedna nastavnica iz kolektiva škole, njeno ime i prezime poznati redakciji.

Informaciju do objave teksta nismo uspeli da potvrdimo od Pokrajinskog sekretarijata. Ujedno, još uvek čekamo potvrdu o ostavci direktora Farbaša.

Tu smo informaciju tražili i od Ministarstva zdravlja, ali i od uprave škole, sa kojom ne uspevamo da stupimo u kontakt u proteklih nekoliko dana.

Osnovna škola Sremski front Šid Printskrin: Google maps

Inače, sporna situacija nastala je nakon dopisa direktora Farbaša od 18. oktobra. On se obratio dvema učiteljicama trećeg razreda, tražeći od njih da u nastavi koriste udžbenike izdavača "Logos", te da od one roditelja đaka traže da zamene udžbenike svoje dece. Kako su organi škole već utvrdili, u dva navedena odeljenja mahom se koriste značajno jeftiniji udžbenici Fondacije "Alek Kavčić". U slučaju da se od 2 nedelje od momenta saopštavanja te odluke roditeljima, oni i učiteljice ne prilklone odlučenom, u saopštenju je navedeno da će protiv učiteljica biti pokrenut disciplinski postupak, a da će roditelji đaka biti prijavljeni centru za socijalni rad.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA