Vreme čitanja: oko 3 min.

Oglasila se poslastičarnica zbog čije torte su deca otišla u Tiršovu: Žice su bile deo dekoracije, a ne torte

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zbog dela asortimana naših proizvoda koji se dekorišu na ovakav način i na zahtev klijenata, mi na svakoj kutiji u koju se pakuju proizvodi sa dekoracijom, pored deklaracije stavljamo i napomenu u kojoj piše: " Dekoracija može sadržati nejestive delove, kao što su žice, trake, drveni štapići i stiropor."

  • 4
Dečija torta Foto: Pixabay

Vest da su deca nakon rođendanskog slavlja završila u Tiršovoj, jer su progutala delove žice sa dekoracije torte, nedavno je odjeknula u Srbiji. Sada se tim povodom oglasila i poslastičarnica "Pasteli Sweetes" čije saopštenje prenosimo u celosti:

"Povodom nemilog događaja na jednom dečijem rođendanu, gde su deca nehotice progutala deo figurice sa dekoracije kolača, a naša poslastičarnica je bila angažovana za izradu torte i slatkiša, imamo potrebu da damo saopštenje o istom.

Dekoracije na tortama i slatkišima koje izrađujemo u dogovoru i na zahtev klijenata, često umeju da budu veoma zahtevne za izradu u tehničkom i estetskom smislu. Izrađujemo figure i dekoracije u raznim oblicima, dimenzijama i pozama na zahtev klijenata. Dekoracije i figure izrađujemo od

jestive dekor mase, ali nekada zbog očuvanja oblika dekoracije i figura smo prinuđeni da koristimo potporne nejestive elemente (čačkalice,poslastičarske žice i stiropor) isključivo za figure i dekoracije koje se nalaze na tortama i kolačima koje su klijenti poručili, nikako u samom proizvodu, već isključivo u dekoraciji.

Zbog dela asortimana naših proizvoda koji se dekorišu na ovakav način i na zahtev klijenata, mi na svakoj kutiji u koju se pakuju proizvodi sa dekoracijom, pored deklaracije stavljamo i napomenu u kojoj piše: " Dekoracija može sadržati nejestive delove, kao što su žice, trake, drveni štapići i stiropor."

Na isti način su bili obeleženi i proizvodi za dečiji rođendan na kome se dogodila ova neprijatna situacija. Napomena je bila istaknuta na vidnom mestu, pored deklaracije koju zahteva svaki restoran. Deca na rođendanu su pojela figure u obliku mede visine 10cm, identične figurama sa rođendanske torte, koje su se nalazile od gore na kapkejk kolaču u vidu dekoracije (kapkejk je vrsta kolača koja u osnovi ima biskvitno testo punjeno nadevima po želji, na vrhu kolača je krem od čokolade, a specijalno po želji i zahtevu klijenta dodatnu tematsku dekoraciju u vidu figura).

Želimo da naglasimo da se tekstom na portalu čitaoci dovode u zabludu da su nejestivi delovi bili u samom kolaču, a ne u dekoraciji za koju je naglašeno da može sadržati nejestive elemente i samim tim se ime naše firme kompromituje.

Mi poslujemo već dugi niz godina i nikada nismo imali situaciju sličnu ovoj.

Najbitnije od svega je da su mališani dobro, mi ćemo se ubuduće truditi da pored pismene napomene i usmeno informišemo naše klijente da zahtevnije dekoracije mogu sadržati nejestive delove."

Podsetimo, jedna majka iz Beograda želela je da svom detetu priredi rođendansku zabavu iz snova, ne sluteći da će nakon iste dete morati da odvede u bolnicu. Kako je tada potvrđeno za Telegraf, ovo dete, ali i još njih par, primljeno je u Tiršovu nakon zabave jer su im na snimku rendgena uočeni delovi ni manje ni više nego - žice!

Nijedno dete nije hospitalizovano i nije bilo nikakvih dramatičnih detalja, na svu sreću.

U Tiršovoj je za naš portal potvrđeno da su tada primljena deca.

- Ali, niko nije hospitalizovan, svi su pušteni. Kod jednog deteta bilo je žice, ali ništa dramatično - naveli su u Klinici za Telegraf.

Ipak, na roditelje se apeluje da povedu računa pri odabiru slatkiša za njihove najmlađe, upravo zbog ovakvih situacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Demi

    10. novembar 2023 | 16:52

    Na roditelje se apeluje da vode više računa o deci, a ne da vode računa koje ukrase biraju za torte! Podrška poslastičarnici!

  • Ssra

    10. novembar 2023 | 17:12

    Nikad,ali nikad žica na tortu,posebno na deciju.Sve treba da je jestivo

  • bobana

    10. novembar 2023 | 18:14

    Svaka cast lepo ukrase samo nemogu da shvatim zašto se stavlja žica toje opasno i za odrasle kamoli za decu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA