Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj dom smatra da je akademsko obrazovanje neophodno za programera: Debata i panel diskusija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Debatu i panel diskusiju organizuje Debatni klub Matematičkog fakulteta

  • 0
Debatni klub Matematičkog fakulteta Foto: Debatni klub Matematičkog fakulteta, UB

Debatni klub Matematičkog fakulteta organizuje 22. novembra u prostorijama Matematičkog fakulteta od 19. časova debatu i panel diskusiju o važnosti akademskog obrazovanja za savremenog programera.

Nakon otvaranja prijava, kapaciteti su popunjeni u rekordnom roku.

- Očekujemo da ugostimo i više od 90 koleginica i kolega, kao i na našoj prošlog debati u aprilu koja se bavila uticajem veštačke inteligencije na budućnost obrazovanja. Izuzetno nam je drago što ima toliko interesovanja za debatu na našem fakultetu i šire - navodi se u saopštenju.

Zanimanje programer se sve više vidi kao siguran put ka uspehu i finansijskoj sigurnosti, pogotovo u našoj zemlji, koja je uspela da razvije vrlo jaku domaću IT industriju kroz protekle tri decenije, ali i da se pozicionira kao privlačna destinacija za strane IT firme.

Nije ni čudo što je ova profesija stekla epitet najtraženije profesije 21. veka. Međutim, ako je nešto konstanta u svetu informatike, onda su to promene. Munjevito brz razvoj novih tehnologija, pogotovo veštačke inteligencije, preti da uvede u ovaj svet seizmičke potrese kakvi nisu viđeni još od izuma samog World Wide Web-a.

- U tom kontekstu, vreme je da postavimo važno pitanje - da li je i u kolikoj meri akademsko obrazovanje važno za savremenog programera? Šta to donosi fakultetska diploma što nije lako dobiti bez nje u IT sektoru? Da li će veštačka inteligencija organičiti mogućnosti samoukih programera ili ih povećati? Kako će dalji rast i razvoj tržišta rada kod nas i u svetu uticati na šanse zaposlenja akademskih i samoukih programera? Ovo su samo neka pitanja koja želimo da istražimo na ovoj debati i panel diskusiji zajedno sa našim eminentnim gostima prof. dr Filipom Marićem, prof dr. Bojanom Milošević i Branislavom Đurićem - navodi se u saopštenju Debatnog kluba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA