≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Migranti im opljačkali i zapalili kuću, a sad je stigla konačna reč suda, Jovanovići očajni: "Niko nije kriv?"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kuća je provaljena prvi put u februaru 2018. godine, a zapaljena je 30. oktobra 2019. godine

  • 16
Šid, Mileva Jovanović Foto: Privatna arhiva

Priča Mileve Jovanović (38) "odmotala se" do kraja. Apelacioni sud potvrdio je prvostepenu presudu Prvog osnovnog suda u Beogradu, saznaje Telegraf.rs. Šteta koju su migranti naneli, najpre demoliranjem, a potom i spaljivanjem njene kuće u Šidu, neće biti isplaćena.

To je odluka od decembra još prošle godine, i dalje neuručena u ruke podnosiocima žalbe. Kako je to moguće? Punomoćnik porodice Jovanović preminuo je odavno, priseća se Mileva u času u kom saznaje novost od novinara Telegrafa.

Prethodno smo pisali, još u junu prošle godine, da je Prvi osnovi sud u presudi od 1. 12. 2021. godine naveo da se odbija zahtev da Republika Srbija nadomesti nastalu štetu od 2,25 miliona dinara, te da se tužioci obavezuju da na ime parničnog postupka isplate 103.000 dinara.

Tužioci su roditelji Mileve Jovanović - Marinko i Vesna, oboje stari 54 godine - koji su i podgili kuću u Šidu i namenili je ćerki, njenom 40-godišnjem suprugu i njihovoj deci od 11 i sedam godina. Njih šestoro žive zajedno od upada u kuću u Šidu, koja je izgrađena nadomak železničke stanice, gde migranti silaze s voza.

Prvi incident se desio u februaru 2018. godine. Sve do spaljivanja krajem oktobra 2019. godine u kuću su migranti provalili, boravili u njoj, prljali je vršeći nuždu van kupatila, odneli nameštaj, čak počupali bakar iz zida. Jovanovići su ostali bez TV-a, TA peći, troseda, dvoseda, fotelje, regala, ugaone garniture, stočića, plazma TV-a, šporeta na drva, električnog šporeta, frižidera, zamrzivača, veš mašine, francuskog ležaja, kompjutera...

Kuća je bila potpuno opremljena, a upad i dalje uništavanje desili su se u času ukom je porodica bila odsutna. Kako je ranije ispričala sagovornica, otac joj je bio bolestan i otišli su mu u posetu i ispomoć u Novu Pazovu. Marinko je onkološki bolesnik i leči se i danas, a uz njega odrastaju i žive i dvoje maloletne dece, od kojih je mlađe tek pošlo u školu.

Dane provode u stanu sa dve sobe, dnevnim boravkom, hodnikom i kupatilom.

"Niko nije kriv?", pita se Mileva, sama ne znajući kome da se obrati, a i dalje moleći za pomoć.

(Telegraf.rs)

Video: Gašić na Paliću obišao pripadnike MUP-a angažovane na suzbijanju iregularnih migracija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Air

    29. novembar 2023 | 13:42

    Eto kako nas država štiti

  • Map

    29. novembar 2023 | 13:39

    Neka trazi odstetu od Vucica jer ih je on upustio u Srbiju

  • 😷😷😷😷😷

    29. novembar 2023 | 14:11

    Ovo je stvarno da poludis! Drzava ih pustila, drzava ti oduzela oruzje da se zastotis, drzava postavila nesposobne sudije, i na kraju te drzava dotuce, to jest ubije. Sta reci uuhhh!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA