Vreme čitanja: oko 1 min.

Masovno trovanje pasa u Leskovcu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dan ranije otrovano još nekoliko pasa u Radničkom naselju

  • 5
Leskovac Foto: Jugmedia

Jedan vlasnički i pet pasa lutalaica otrovano je sinoć u Norvežanskoj ulici, tačnije pored Osnovne škole „Kosta Stamenković“, dok je na drugom kraju Leskovca, dan ranije otrovano još nekoliko pasa u Radničkom naselju, javljaju čitaoci Jugmedie.

Oni pretpostavljaju da je reč o organizovanom trovanju, ali da za to nemaju dokaza jer nije reagovala ni jedna gradska služba.

- Trovanje pasa na Hisaru prijavila sam policiji. Rekli su da nisu nadležni već da prijavim komunalnoj policiji. U toj policiji su me uputili i komunalni inspekciju. Obavila sam razgovor sa njima i obećano mi je da se čujemo sledećeg utorka, a oni će do tada da preduzmu neophodne mere - priča Tatjana Stojanović.

Te mere su, inače, razgovor sa ZOO higijenom, čiju su radnici pokupili jedan leš pasa, a za ostale se ne zna gde su završili, no viđeni su pored kontejnera.

- Da li taj što truje pse ima bilo kakvu empatiju u sebi prema životinjama? Da li on razmišlja o tome da sve to radi tamo gde su škola i deca i ima li sopstvenu decu - pita se ogorčena Leskovčanka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran.

    26. novembar 2023 | 01:21

    Ovo pomodarstvo sa čuvanjem pasa po stanovima se pretvorilo u ludilo, roditelji pozajmljuju pare da bi ispunili želje svojoj razmaženoj deci kupijući im rasne pse a kada im prodje volja onda kuce na ulicu.Pre nekoliko godina sam službeno prvi put bio u Suboticu šetao sam se upoznavajući grad, u jednom trenutko mislim da je to bilo pored neke sporske hale naleteo sam na čopor od 30- ak. pasa lutalica koji su delovali tako jezivo, zapušteno, ljudi su ih zaobilazili u velikom luku. Svuda ih ima i taj problem mora da se reši ako država nema pare za azile onda neka rešavaju problem kao pre 20-30 god.lovci iz lovačkih udruženja su noću išla u pratnji vozila gr. čistoće i ubijala pse lutalice. Koliko je samo zadnjih 10god. bilo napada tih pasa lutalice na decu i stare osobe, po meni je mnogo vredniji ljudskii život nego život jednog psa lutalice. Nisam za ovakav način smanjivanje njihovog broja trovanjem ali nisam ni za to da ih zoo služba uhvati steriliše i ponovo vrati na ulicu da ponovo napadaju, plaše i povredjuju ljude. Ničega nema lepo u tome da vam čopor prljavih, izgladnelihi olinjalih pasa šeta ulicama grada.

  • Noca

    26. novembar 2023 | 00:38

    Uzeo čovek stvar u svoje ruke kada nece šinteri da dodju.

  • Suli

    26. novembar 2023 | 01:23

    Isto i pre dve godine u Sokobanji.Otrovani vlasnicki psi.Platis veterinara,kupujes hranu i direktno potpomazes male firme i neko resi da baci otrov.Ko gubi,svi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA