≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Elektrodistribucija: "Očekujte normalizaciju napajanja strujom u najkraćem roku"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Delovi Srbije nalaze se pod debelim snegom, a neki krajevi su danima bez struje

  • 0

Pr služba Elektrodistribucije Srbije uputila je saopštenje u kojem je objasnila uzrok nestanka struje u brdsko-planinskim predelima i najavila kada će stanje biti normalizovano.

Oni su naveli da su sve raspoložive ekipe angažovane i da se trenutno nalaze po terenima širom naše zemlje.

-Naše ekiše rade na uspostavljanju stabilnog napajanja električnom energijom u brdsko-planinskim delovima Srbije, koje je pogodila mećava. U subotu je težak i mokar sneg padao u zapadnoj Srbiji, da bi tokom noći prešao na jugoistok zemlje i uz jake udare vetra obarao stubove i kidao provodnike na distributivnoj mreži. Najveći problemi su na području Ivanjice i Svrljiga - piše u saopštenju.

Javljaju i da su u ovu akciju uključene i dodatne ekipe i neophodna mehanizacija.

- Monteri iz Užica, Kraljeva, Ivanjice, Niša, sve vreme su na terenu i rade u teškim uslovima. Angažovane su dodatne ekipe i mehanizacija da bi se za sve građane pogođene snežnom olujom u najkraćem roku normalizovalo snabdevanje električnom energijom – kažu u Elektrodistribuciji Srbije.

Molimo građane za razumevanje jer snežne padavine, vetar i nepristupačan teren otežavaju pronalaženje kvarova i popravke.

Podsetimo, u ivanjičkom kraju juče je bilo problema sa električnom energijom u selima Močioci, Kušići i Bratnjevo, a u tim selima u jednom trenutku nije bilo ni telefonije, a četiri osobe spasene su iz snega.

(Telegraf.rs)

Video: Snimci prvog snega ove zime u Kraljevu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA