≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Pući će srce nekom": Novi izazov kruži novosadskim školama, otac ispričao zašto mu je sin došao uplakan kući

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako su njegovog sina ismevali jer nije učestvovao u izazovu, kako navodi, srećan je što nije došlo do gore situacije

  • 20
Otac Tata Tužan Čovek Žalost Očaj Foto: Shutterstock

Snimak navodnog o*alnog se*sa proširio se prethodne nedelje među šestacima u osnovnoj školi u Surdulici. Stanje u školi bilo je vanredno nekoliko dana, a roditelji putem društvenih mreža upozoravaju druge na mnogobrojne opasne izazove koji kruže među đacima.

Ovoga puta, jedan otac iz Novog Sada prepričao je situaciju koja se dogodila u četvrtom razredu osnovne škole, gde se učenici dogovaraju da isprobaju najjača energetska pića. On je na to upozorio druge roditelje i naveo da je izazov izutetno opasan jer bi nekom moglo da stane srce.

- Tate, opet je isplivao se*sualni incident sa maloletnicima. Ovog puta šesti razred osnovne. Snimali se u učionici kako se oralno zadovoljavaju i sad snimak kruži po internetu. Tuga. Mladi životi žigosani.

Pričajte sa svojom decom šta je ispravno, a šta ne. Pričajte mnogo i često i tako u krug. Evo na Limanima po školama poslednjih mesec dana glavna fora da se u školu donese ultra jako energetsko piće i da svi to piju. Prepući će nekome srce bre. Došao mi sin, četvrti razred i kaže:"Smejali su mi se jer jedino ja nisam hteo da probam" - navodi ovaj tata.

Ipak, iako su njegovog sina ismevali jer nije učestvovao u izazovu, kako navodi, srećan je što nije došlo do gore situacije.

- Ako, neka se smeju. Bolje da se smeju, nego ja posle da plačem, ako me razumete. Možemo mi da im branimo sve i svašta, ali doći će trenutak kada mi nismo tu, a iskušenje je tu. Da li će u tom trenutku doneti ispravnu odluku, zavisi od toga šta smo im sve objasnili i šta smo ih sve naučili. I zapamtite - to što je nama nešto logično i što se nama nešto podrazumeva, ne znači da je tako i našoj deci. Zato pričajte. Ako niste do sada - počnite. Ako jeste - pojačajte. Bolje da preterate nego da pretpostavite da je dovoljno, pa da na ružan način saznate da ipak nije bilo dovoljno - poručio je ovaj roditelj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    30. novembar 2023 | 16:35

    Batina je iz raja izašla!!! Tako je to kad' ti Država vaspitava Decu a Roditelji ne smeju ništa da preduzmu ćute i trpe. Zato poništiti EU zakon o pravu Deteta. Riditelji da vaspitavaju svoju Decu pa kad' mu poknem šamarčinu ima uvo da mu zvoni 3 dana k'o zvona Saborne Crkve, a kad' mu išaram guzicu neće moći da sedi nedelju dana biće dobar za primer.

  • Gustav

    30. novembar 2023 | 16:45

    Svaka čast ovom tati, a i detetu. To su izuzeci. Kako danas objasniti detetu svoju brigu, kako da dete shvati, u tom adolescentskom dobu, da je dete sve u zivotu svojih roditelja? Kako, kad se u tom dobu deca uglavnom stide svojih roditelja, kad je zelja da se uklopiš u neku grupu jača od svega? Kako kad je to sve danas još više izrazeno zbog društvenih mreza, za sekund si ponizen, za sekund svi to vide. Kad današnji klinci budu roditelji, biće im sve jasno. Zato, kako reče ovaj čovek, razgovor i razgovor. Ali i kontrola, ma koliko da se dete buni. Kad sutra detetu dodje iz d... u glavu, biće zahvalno.

  • SVM

    30. novembar 2023 | 17:10

    Bravo za tatu. Bravo za te roditelje koji su vaspitali svog sina i naučili ga da zna šta nije dobro. Moji sinovi imaju sada više od trideset godina. Uvek je bilo slično. Ne uzimaj bombone od nepoznatih,ne pij guaranu,desiće ti se to,ne ulazi u automobil ako ti neko kaže,pokaži mi gde je škola ,ja ću te prebaciti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA