≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Klizište ugrožava veliku svetinju: Manastir u Pribojskoj banji u opasnosti

LJ. R.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Episkop mileševski Atanasije stigao na lice mesta, sa nadležnima razgovara o hitnom rešenju

  • 0
Foto: RINA

Zbog pokretanja klizišta kod Pribosjke banje u ovoj mesoj zajednici još uvek je na snazi vanredna situacija. Ugrožene su saobraćajnice, renovirai Rehabilitacioni centar, ali i velika svetinja posvećena Svetom Nikoli.

Na lice mesta stigao je Episkom mileševski Atanasije koji je sa predstavnicima lokalne samouprave razgovarao o hitnom rešenju ovg velikog problema.

- Ovo zajednički problem Eparhije mileševske, opštine Priboj kao i države Srbije i što pre bi trebalo reagovati kako bi se klizište saniralo i ne bi dovelo ništa i nikoga u opasnost, rekao je episkop Atanasije.

Predsednik privremenog organa opštine Priboj Lazar Rvović je rekao da će lokalna samouprava sa svoje strane uložiti sve svoje kapacitete u sanaciji ove elementarne nepogode.

- Ovaj problem postoji još od 2010. godine i neophodno je najpre izvršiti neophodna geološka istraživanja i uraditi projekat sanacije a pomoć države će biti od velikog značaja za rešavanje ovog problema, naglasio je Rvović.

Istaknuto je takođe da je sastanak pokazatelj dobre saradnje Eparhije i lokalne samouprave koja treba da se nastavi i u budućnosti. Nakon sastanka, vladika je obišao teren i na licu mesta se upoznao sa situacijom i mogućim posledicama koje mogu uslediti ukoliko se ne bude reagovalo na vreme.

U procesu restitucije, 2013. godine, Republika Srbija vratila je Eparhiji mileševskoj i manastiru Svetog Nikole zgradu Rehabilitacionog centra i pripadajuće bazene izgrađene na manastirskom zemljištu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA