Vreme čitanja: oko 1 min.

Važan apel MUP-a pred Novu godinu i Božić

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

MUP Srbije apeluje na to da budete dobri roditelji, komšije, dobar primer tako što nećete koristiti pirotehniku, niti učiti najmlađe da se igraju njome

  • 2
PPU Zrenjanin, pirotehnika Printskrin: PPU Zrenjanin

MUP Srbije objavio je video pred predstojeće praznike koji skreće pažnju na opasnost i štetnost pirotehnike, koju neretko koristimo u periodu novogodišnjih i božićnih praznika.

Video prikazuje porodicu u kojoj otac sina uči da baca petarde, dok majka nemo posmatra. Poučen očevim primerom, dečak sa društvom pali petarde na ulici, te tako zadobija povredu ruke.

O tome koliko je pirotehnika opasna govori i podatak da su u periodu od 2020. do 2022. godine pirotehničkim sredstvima povređene 52 osobe, od kojih su njih 27 deca odnosno maloletna lica.

MUP Srbije apeluje na to da budete dobri roditelji, komšije, dobar primer tako što nećete koristiti pirotehniku, niti učiti najmlađe da se igraju njome.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goxy

    19. decembar 2023 | 09:01

    Hotel Jugoslavija sve zgrade okolo i ulica gladnih Bulevar Marsala Tolbuhina se "trese" od pirotehnike odjekuje svake ponoci ali bas svake i zimi i i leti.Sa keja sa splavova...refleksija pucanja o beton.Snimacemo Video i postavljati na drustvene mreze.Ljudi se masovno zale kako deca placu ,taman prvi san uhvati ljude i decu i probudi ih to pucanje.Vrlo je blizu da prekipi stanarima i da uzme u svoje ruke taj problem i da se obracunaju jednom za svagda sa "ispaljivacima raketa"...a onda ce novinari dugo da pisu o tom "incidentu".Zabraniti Pirotehniku.Nekada se "krisom" prodavala u prolazu na Zelenom Vencu a sada se to "legalizovalo"

  • Ma

    19. decembar 2023 | 09:29

    Mogu da apeluju do sudnjeg dana,i ništa,samo visoke kazne ali da se sprovodi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA