Vreme čitanja: oko 1 min.

Kurs za instruktore skijanja u Vojsci Srbije: Nastavu na Kopaoniku izvode i gostujući predavači

K. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Polaznici su pripadnici Vojske Srbije koji poseduju napredne skijaške veštine i koji će po uspešno završenom usavršavanju biti angažovani na zadacima izvođenja obuke i kondiciranja u skijanju, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane

  • 0
Vojska Srbije kurs za instruktora skijanja, skijanje Foto: Ministarstvo odbrane

Na Kopaoniku je u toku realizacija Kursa za instruktore alpskog skijanja koja je u organizaciji Uprave za obuku i doktrinu (J-7) Generalštaba Vojske Srbije.

Polaznici su pripadnici Vojske Srbije koji poseduju napredne skijaške veštine i koji će po uspešno završenom usavršavanju biti angažovani na zadacima izvođenja obuke i kondiciranja u skijanju, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Budući instruktori će, uz primenu najsavremenijih metoda obučavanja definisanih novim metodološkim priručnikom, obučavati pripadnike jedinica Vojske Srbije koje u skladu sa svojom namenom moraju imati sposobnost za realizaciju zadataka na snegom pokrivenim planinama.

Program kursa je modelovan tako da polaznici kroz teorijsku i praktičnu nastavu usvoje neophodna metodološka znanja i veštine.

Vojska Srbije kurs za instruktora skijanja, skijanje Foto: Ministarstvo odbrane

Osim tima sertifikovanih instruktora iz Vojske Srbije, za izvođenje nastave su angažovani i gostujući predavači i demonstratori iz Javnog preduzeća "Skijališta Srbije" i Gorske službe spasavanja.

Obuka u alpskom skijanju jedan je od početnih segmenata osposobljavanja pripadnika Vojske Srbije u zimskom okruženju i predstavlja važnu osnovu za realizaciju kompleksnijih sadržaja obučavanja za izvršavanje zadataka u specifičnim zemljišnim i vremenskim uslovima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA