Vreme čitanja: oko 1 min.

Hor medicinske škole u Zaječaru okuplja roditelje i radnike: Spaja ih ljubav, a stvorili su i umetničko delo

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

ružinu su osnovale nastavnice latinskog i srpskog jezika

  • 0
Hor medicinske škole Foto: ZAmedia

Pevačka družina Medicinske škole u Zaječaru nastala je iz ljubavi prema muzici i horskom pevanju pre nekoliko godina. Među članicama ima i onih koje su završile muzičku školu ali većina voli muziku i pevanje u horu od osnovne škole pa je samo produžila ove aktivnosti i u srednjoj.

Družinu su osnovale nastavnice latinskog i srpskog jezika, a osim đaka u horu su i druge nastavnice, roditelji pa i vannastavno osoblje iz škole, prenosi ZAmedia.

Jedan od poslednjih nastupa koje će sadašnje članice pamtiti je 5. Omladinski horski festival u Novom Sadu gde su nastupale sa vršnjacima iz 15 škola širom Srbije. One su bile deo jedinstvenog hora od preko 400 učesnika, a za dva dana uspele su da uvežbaju 13 kompozicija.

Zaječarske medicinarke su oduševljene utiscima, ali i gromoglasnim aplauzima koji su preplavili novosadsku sinagogu posle nastupa.

- Bilo je predivno, bilo mi je žao kad smo se vratili kući - kaže jedna od učenica kroz smeh.

Predvodila ih je nastavnica latinskog Lenče Radosavljević, a kako kaže, okupila ih je ljubav jer se  većina članica pevanjem bavi amaterski.

- U našoj pevačkoj družini pevaju i roditelji, nastavnici, ali i pomoćno osoblje škole - navodi ona.

U horu se učenice medicinske škole smenjuju. Odlaze one koje završe školvanje i dolaze nove, ali podrška inicijatora i nastavnika je stalna.

Značajan projekat ova horska družina imala je i kada je u saradnji sa profesorom srpskog jezika pesma "Moja otadžbina" dobila horsko izvođenje.

- Ta pesma Alekse Šantića ne samo da je bila dobro otpevana, već je bila inspiracija da pokrenemo projekat u kom smo imali saradnju sa horom iz gimnazije i gradskim pevačkim društvom i snimali smo je u studiju, a nastao je i spot - dodaje profesorka Radosavljević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA