Vreme čitanja: oko 1 min.

U 98. godini izdala knjigu aforizama: Petrica je najstarija aktivna spisateljica od kad se piše na srpskom

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Petrica Bjelica će ove godine ući u stotu godinu i očekujem da za 100. rođendan objavimo još jednu knjigu", rekao je Predrag Terzić * "Jesam radila krvnički u životu, i fizički i psihički. I baš nemam mnogo vremena", kaže Petrica

  • 0

Petrici Bjelici, 98-godišnjoj baki iz Kraljeva jedina želja bila je da joj se objavi knjiga aforizama, navodi RTV Kraljevo.

Književni klub Kraljevo objavio je knjigu Petrice Bjelice koja nosi naziv „Veka ispisnica“, koja govori o ljudima, događajima i životu.

Kada je baka Petricu nedavno posetio Predrag Terzić. predsednik Privremenog organa grada Kraljeva, tada je obećao da će joj želju ispuniti, što se danas i desilo, kada joj je doneo izdanje njene knjige. Korica na kojoj se nalazi more na kom je provela veliki deo života, svetionik i devojka oslikavaju baš ono što Petrica jeste.

- Mogu sad da kažem da sam prezadovoljna. Bolesna sam, a čini mi se da mi je sad sve ozdravilo. Nisam se nadala ovome. Jesam radila krvnički u životu, i fizički i psihički. I baš nemam mnogo vremena. Mislila sam "Bože, gde će završiti ovoliko moga rada". I evo se sreća ispunila, to mi je tako došlo, tako sam prijatno iznenađena, da ne žalim sad da umrem.

- Sve mi je u stihu, kao i moje ime.

U svojim poznim godinama i dalje svakodnevno stvara, i što je starija, ističe, sve lakše piše, i pesme i aforizme.

Predrag Terzić je Petrici doneo 150 primeraka knjige koju je izdao Književni klub "Kraljevo".

- Ona će ove godine ući u stotu godinu i očekujem da za 100. rođendan objavimo još jednu knjigu - rekao je Terzić.

- Samo ako ja budem živa - kaže Petrica.

- Samo Vi nastavite da pišete. bićete živi.

Petrica Bjelica je najstarija aktivna spisateljica od kad se piše na srpskom jeziku, rekao je Miloš Milišić, predstavnik izdavača Književnog kluba "Kraljevo".

"Vreme prošlo ne traži, očekuj buduće, vreme jako sporo prolazi, od rođenja do mladosti, a jako brzo od mladosti do starosti. Vrlina je kad prvo upoznaš sebe, pa ceniš drugog, Ako se vrtiš u krug, nemaš izlaza".

(Telegraf.rs)

Video: Ako vam ljubav s nekim nije uspela, nije je ni bilo: Blogdan nam je otkrio zašto ljubav uvek uspe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA