≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužilaštvo o novom trovanju radnika: Fabrika opet zatvorena a sumnja se da je ovaj lepak kriv za sve

Vreme čitanja: oko 1 min.

Noćas se u Hitnoj pomoći u Aleksincu javilo 57 radnika

  • 3
Aleksinac fabrika Magna Foto: D.K., Marko Jovanović

Fabrika “Magna” gde je došlo do ponovnog trovanja radnika, noćas je opet zatvorena a svi radnici evakuisani - potvrdilo je Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu.

- Nočas između jedan i pola dva, u trećoj smeni koja je počela u 22 sata, kod petnaestak radnika javili su se isti simptomi trovanja disajnih puteva, pa je fabrika odmah evakuisana, na lice mesta izašla je policija i vatrogasci spasioci. Fabrika je zatvorena do daljnjeg, sada će izaći Inspekcija rada, izvršiče se sveobuhvatna merenja u realnim uslovima i dok se ne utvrdi definitivni uzrok trovanja verujem da Inspekcija rada neće dozvoliti ponovno otvaranje fabrike - kazao je Ivan Mitrović, osnovni javni tužilac u Aleksincu.

Zvaničnih informacija o uzroku trovanja i dalje nema ali kako nezvanično saznaju, sumnja se na lepak za itison koji je korišćen u jednom delu hale.

Kako je potvrdio direktor aleksinačke bolnice do jutros se javilo 57 otrovanih radnika od kojih je četvoro zadržano na lečenju. Prethodne noći zbrinuto je sa istim simptomima 104 radnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤨

    19. januar 2024 | 09:38

    Svesno pustili novu turu radnika da se truje(nakon,,ISTRAZIVANJA,,sta su istrazivali kad im se ljudi potrovase ponovo????)

  • Lala

    19. januar 2024 | 09:16

    Ne moze lepak da bude kriv vec ljudska neodgovornost i neznanje.

  • Zokara

    19. januar 2024 | 09:16

    Šta bre danima sumnjati,ajde bre institut ,ko bre radi u tom institutu, strašno,nemogu da otkriju smejurija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA