≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ni manjeg mesta, ni više plivača, a svi pobednici! Pogledajte prelepe slike, Vodice su jedinstvene u Srbiji

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako je ove godine prijavljen rekordan broj odvažnih, kao što je i tradicija, nije bilo pobednika, a učesnici su osim obližnjih sela i gradova, stigli i iz Beograda, Čačka, Kosova i Metohije

  • 0
Bogojavljensko plivanje na Vodicama Foto: Telegraf.rs / B.I.

Na Vodicama, jednom od najlepših predela Zlatibora, u reci Crni Rzav, danas je plivalo čak 84 učesnika. Bogojavljensko plivanje na Vodicama, jedinstveno je u Srbiji, jer kako je naglašeno, ovaj događaj nije trka, a pobednici su svi koji su učestvovali.

Iako je ove godine prijavljen rekordan broj odvažnih, kao što je i tradicija, nije bilo pobednika, a učesnici su osim obližnjih sela i gradova, stigli i iz Beograda, Čačka, Kosova i Metohije. Jedinstven je bio i krst koji je plovio talasima Rzava, nije bio ni od metala, ni drveta, već napravljen od leda, a krasile su ga zaleđene ruže u njegovoj unutrašnjosti.

Manifestaciju je blagoslovio dobroselički sveštenik, Jovan Stojković, zajedno sa sveštenicima iz crkve na Zlatiboru.

Prisustvovao je i predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović, a čitav program upotpunio je trubački orkestar Dejana Jevđića.

Plivalo se i u ostalim rekama i jezerima Zlatiborskog okruga, u Prijepolju od oko četrdesetak plivača do krsta je prvi stigao Teodor Filipović, a u hladnom Limu plivale su i dve dame, na izletištu "Rača" u Bajinoj Bašti titulu najbržeg poneo je četrnaestogodišnji Filip Simić, a u Arilju na Velikom Rzavu desetogodišnji Jovan Vulović.

(Telegraf.rs/B. Ilić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA