Vreme čitanja: oko 1 min.

Vojska održala Svetosavski turnir u borilačkim veštinama: Najviše uspeha imali su "Sokolovi"

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Takmičari su odmerili snage i veštine u džudou, boksu i kik-boksu

  • 0

U organizaciji 72. brigade za specijalne operacije ove nedelje je u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu održan Svetosavski turnir u borilačkim veštinama, na kojem su učestvovali pripadnici specijalnih jedinica Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova, kadeti Vojne akademije i učenici Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole „1300 kaplara“.

Takmičari su odmerili snage i veštine u džudou, boksu i kik-boksu, a najviše uspeha imali su pripadnici Bataljona za specijalne operacije „Sokolovi“.

U revijalnom delu turnira nastupili su sportisti iz saveza, asocijacija i federacija borilačkih sportova Srbije.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Vojska Srbije pridaje poseban značaj negovanju borilačkih veština i obuci u primenjenom borenju.

Realizacijom ove obuke koja je deo svakodnevnog osposobljavanja, pre svega u specijalnim, vojnopolicijskim i izviđačkim jedinicama, unapređuje se psihofizička spremnost i sposobnost za reagovanje u bliskim konfliktima na terenu u kojima se pripadnici ovih sastava mogu naći tokom realizacije namenskih zadataka.

(Kraj) /sku

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA