Smrt bebe nakon porođaja najveća noćna mora za akušere: Može li se danas bezbrižno ući u porođajnu salu?

Porođaj ne sme da bude traumatično iskustvo i da treba da postoji dostojanstvena komunikacija između medicinskog osoblja i pacijenata. Za to materijalna sredstva nisu potrebna, napominje prof. dr Olivera Kontić Vučinić, predsednica Ginekološko-akušerske sekcije SLD

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Porodilja 92.

    26. januar 2024 | 16:32

    Davne 92. Termin prosao 7 dana tog sedmog dana (ponedeljak prevvece)dobijem bolove spremim se polako u porodiliste ,prijem dva prsta otvorena,lezi u sobi ...bolovi se nastavljaju dahci setaj kukaj, odem do babica pogledaju "neces jos,lezi na taj i taj bok i dahci ne kukaj cuvaj snagu trebace ti "...utorak dan ko godina ...utorak noc napokon otvorena dovoljno da me smeste u rađaonu ,poslusaju tonove provere kolimo se spustilo obrni na levi,bok obrni na desni dahci ne kukaj cuvaj snagu. (Babice ne sede pored mene ,ne maze me ne ceskaju) dodusa ja sam takva da kada sam u mukama ne zelim nikog pored sebe ,ali kada ih zovnem dodju . Napokon naponi dodju babice pedijatriske sestre ,stisni guraj napni ,jedna pedijatriska mi se nadlonila na stomak gura ,boli radpadam se ,seku epiziotomiju gura ona guram ja i napikon sreda 6:35 rodio se beban 4650/55 . Babice porodile pedijatriske okupale pokazale odnele , babice izvadile posteljicu posle porodjaja pola sata dilazi tek ginekolog da sije epiziotomiju. U tom periodu to niti sam smatrala da jeste (ne smatram ni danas) da je to akusersko nadilje .poradjala sam se znaci od ponedeljka 18h do srede 6:35. Nije mi pao na pamet carski rez o spinalu se tada nije ni sanjalo.Ovo sto je beba umrla je naravno tuzno zalosno i strasno.Ali danadnje mlade zene su postale puno razmazene ,svi bi da neko titra oko njih da slicajno ih nista ne boli o dojenju i ostalom da ne pricamo.Retko koja danas vise i okupa sama dete.Moj otac nikada nije okupao ni mene ni brata ,a bogami ni moj muz.E sada taj od 4650g kupao dete sam prvih mesec dana iako je porodjaj snaje bio redovan .Nocu je ustajao da doda dete mami jer ona ne moze da podigne dete 3050g. Zene se sada prenemazu a kao hoce ravnopravnost.Zensko sam ,ali nikako se ne uklapam u ovaj novi svet

  • Mala silikonusa

    26. januar 2024 | 12:29

    ajde u zadrugu mozes se tamo proslaviti.

  • ??

    26. januar 2024 | 10:37

    Pa tačno da su zvali direktora te bolnice,prikrilo bi se to,na kraju niko ništa ne bi preduzeo,ovako bar je pravda pobedila a gubitak deteta je nešto što ne želi ni jedan roditelj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA