Vreme čitanja: oko 1 min.

Humani Požarevljani brinu o psima lutalicama: Napravili im kućice da se sklone od zime

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Unutra su ubačene i činije za hranu, a ispred činije za vodu

  • 3
Psi lutalice Foto: Pixabay.com

Pored nekoliko stambenih zgrada u centru Požarevca, stanari su napravili improvizovana skloništa za ulične pse, koji se tako spašavaju od smrzavanja.

Ova skloništa su od različitih materijala - drveta, iverice, stiropora, kartona i najlona, ispunjena slamom i prostirkama. Unutra su ubačene i činije za hranu, a ispred činije za vodu.

Humani građani, čak i oni koji nisu učestvovali u pravljenju skloništa, redovno donose hranu i vodu i tako, bar privremeno, olakšavaju život pasa koje su vlasnici izbacili na ulicu, prenose Novosti.

(Telegraf.rs)

Video: Čopor pasa napao decu i niko im ništa ne može

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lona L

    31. januar 2024 | 08:53

    Svaka cast ljudi, u ovom trenutku kad svi brinu samo o sebi, podvig je brinuti o nejakima. To što ljudi ubijaju, vezuju pse I štenad I bacaju u vodu, pokazuje koliko smo na dnu, pa je ovo jedna svetla tačka. Hvala vam.

  • Ivan Antić

    31. januar 2024 | 12:09

    Treba obratiti paznju na zgradu u Njegosevoj u Beogradu bas na Cvetnom trgu. Komsije koje dele dvorista sa strane Svetozara Markovic,s tom zgradom i koje pomazu zivotinjama koje su lutaluce,bhraneci ih,dajuci im vodu ipustajuci ih u ulaze da ne stradaju, sikaniraju ih stanari iz Njegoseve. Postoje indicije da cak i progone zivotinje. Nazalost. Tako da ovaj svetao primer iz Braniceva za svaku je pohvalu i svi na njih treba da se ugledaju. Suzivot s zivotinjama vrlo je bitan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA