Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemački ovčar napao drugog psa, bili bez povoca, a vlasnika ni na vidiku: Strašan prizor u Subotici

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pas-napadač se trenutno nalazi u prihvatilištu

  • 2
nemački ovčar Foto: Unsplash

U parku u Subotici u nedelju je vlasnički pas rase nemački ovčar napao i izgrizao drugog vlasničkog psa. Napadač je zbrinut u Prihvatilištu za napuštene pse, dok o rasi i stanju povređenog psa još uvek nema detaljnijih informacija.

Po prijavi građana koji su se našli na licu mesta kada je nemački ovčar nasrnuo na drugog psa, radnici JKP "Čistoća i zelenilo" kao i komunalne policije, izašli su na teren, gde su zatekli i zbrinuli psa, piše portal "Subotica.com"

- Pas rase nemački ovčar zbrinut je u našem prihvatilištu, nalazi se na posmatranju, miran je i ne pokazuje znake agresivnosti. Očitali smo čip, utvrdili ko je vlasnik, i u saradnji sa komunalnom policijom, pokušali vraćanje psa vlasniku. Međutim, on odbija da prihvati, uz opasku da je pas u međuvremenu prepisan na drugog vlasnika, o čemu postoje dokumenti. To je sada u nadležnosti komunalne policije. Napadnutog psa nismo zatekli, te nemamo informacije ni o rasi, ali ni o stepenu povreda, da li je podlegao povredama, da li je teže ili lakše povređen - kaže Dejan Petrić, tehnički direktor JKP "Čistoća i zelenilo".

Iako se pas-napadač trenutno nalazi u prihvatilištu JKP "Čistoća i zelenilo", sa njim će se dalje postupati u skladu sa procedurama komunalne policije.

- Komunalna policija će utvrditi da li je pas zaista prepisan, odnosno ko je pravi vlasnik, i u skladu sa tim doneti rešenje o postupanju. Ako vlasnik ipak odbije da preuzme svog psa, onda komunalna policija opet mora da izda nalog kako u tom slučaju postupati, jer mi nismo nadležni da psa držimo u prihvatilištu - objašnjava on.

Po rečima svedoka sa lica mesta, u trenutku sukoba nijedan od pasa nije imao povodac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kimi

    7. februar 2024 | 10:30

    Strasno, i posle se ljudi cude kada neko otruje pse

  • Boža zemunac

    7. februar 2024 | 12:39

    Šetaju pse bez povoca. A milicija ne radi svoj posao. Ne kažnjava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA