≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo prosvete odgovorilo da li će februarski mini-raspust početi ranije

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U školama širom Srbije je veliki broj bolesnih đaka, nastavnika, ali i nenastavnog osoblja

  • 2
Đaci, Raspust Foto: Shutterstock

Odgovarajući na spekulacije koje su se pojavile u pojedinim medijima da će februarski raspust početi ranije, te da je stoga Ministarstvo prosvete školama tim povodom uputilo zahtev, iz Ministarstva kažu da se to nije dogodilo, niti je ovakva inicijativa do sada stigla Ministarstvu od nadležnih zdravstvenih institucija, piše zelenaucionica.com.

Inače, u školama širom Srbije je veliki broj bolesnih đaka, nastavnika, ali i nenastavnog osoblja, pa je teško organizovati nastavu.

– Kao i uvek odluku o eventualnom produžetku raspusta zbog epidemiološke situacije, Ministarstvo prosvete donosi na preporuku nadležne institucije Ministarstva zdravlja, odnosno Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, koji kontinuirano prati epidemiološku situaciju – kažu u Ministarstvu prosvete.

A takva inicijativa, tvrde, nije stigla.

Što se tiče epidemioloških podataka, oni nisu izvan očekivanja za ovo doba godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lena

    7. februar 2024 | 20:28

    Podhitno raspust, deca bolesna svake nedelje. Ne mogu da stignu da predju gradivo od bolesti, nije ni čudo na 20 stepeni u sred zime, sta nas još neke zakaciti. U odeljenju od 24 njih 11 dolazi, i oni ne znaju da li će ranije deca na raspust.

  • Jasmina

    9. februar 2024 | 13:32

    Ne znam zašto se ne dozvoli mini raspust jer je trenutno većina djaka odsutno zbog bolesti a i nastavnički kadar je desetkovan, pa je teško i organizovati nastavu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA