Vreme čitanja: oko 2 min.

Kiša za vikend u OVIM delovima Srbije: Evo gde će biti i olujnih udara južnog vetra

Vreme čitanja: oko 2 min.

Očekuje se i fenski efekat vetra, a najtoplije će biti u Podrinju i u Kolubarskom okrugu

  • 0
Vremenska prognoza sa Đorđem Đurićem Foto-kolaž: Telegraf.rs, Tanjug/Vladimir Šporčić

Nastavlja se veoma toplo vreme u Srbiji, uz prave prolećne temperature. One su i danas dostizale 20°C. Veoma toplo vreme nastaviće se i tokom vikenda. Ipak, očekuje se znatno više oblaka, zahvaljujući uticaju snažnog ciklona sa Atlantika. U sklopu njega nad našim područjem očekuju se veoma izražena jugozapadna strujanja.

U Srbiji će tokom vikenda biti promenljivo oblačno i veoma toplo za ovo doba godine. U većem delu zemlje biće suvo.

Ipak, kiša se očekuje na jugu i jugozapadu Srbije, naročito u pograničnom delu sa Crnom Gorom, uz pojavu pljuskova. Kiša će padati i na najvišim planinama. U nedelju će uslova za slabu kišu biti ponegde i u Vojvodini.

U većem delu Srbije tokom vikenda će duvati veoma jak južni i jugozapadni vetar, na planinama sa olujnim udarima, dok se u košavskom području očekuje jak jugoistočni vetar, na jugu Banata sa olujnim udarima. U predelima sa olujnim udarima, jačina vetra biće od 80 km/h.

Jutarnja temperatura tokom vikenda biće od 4°C na jugu Srbije do 14°C u Beogradu, a maksimalna dnevna od 15 do 23°C.

Ove temperature više su za 10 do 15 stepeni od proseka za ovo doba godine.

Očekuje se i fenski efekat vetra, a najtoplije će biti u Podrinju i u Kolubarskom okrugu, pa će tako Loznica i Valjevo biti najtopliji.

Snežnog pokrivača biće samo na višim planinama iznad 1500 metara nadmorske visine, uz smanjenje i u tim predelima, jer će temperature biti iznad 0°C, a tokom dana i do 10°C, na nižim planinama i iznad 15°C.

Tokom vikenda se očekuje i osetniji pad vazdušnog pritiska i to će biti uvod u jače pogoršanje vremena od ponedeljka, koje će pored kiše, doneti i postepeni pad temperature vazduha i skretanje južnog vetra na severozapadni. Ipak, sneg se očekuje samo na višim planinama, tako da prema trenutnim prognozama ono pravo zimsko zahlađenje ne očekuje ni tokom sledeće sedmice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA