Potpuni preokret u slučaju izostanaka: Ove 4 stvari uvodi novi Pravilnik o ocenjivanju u osnovnim školama

Novi Pravilnik o ocenjivanju u osnovnim školama je ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović potpisala prošle nedelje

Komentari

  • Samo mama

    14. februar 2024 | 15:43

    Hahaha, pismeno da obavestavaju roditelje! Kod nase uciteljice nema od toga nista! Ja moram da vodim evidenciju kada su imali kontrolne zadatke, jer po mesec dana iste ne pregleda i ako ne zapisem ne mogu da pohvatam kada je koji kontrolni bio! Ja sam se pomirila da je uciteljica takva kakva je, deca imaju samo srpski i matematiku, a ostale predmete povremeno! Prirodu i drustvo im roditelji predaju kod kuce! Najgore od svega je sto vecina dece ne voli da ide u skolu, bas zbog takve uciteljice! Ali sve i da se i javno zalimo, od toga nema nista, tako da se niko ne zali! Samo ostaje da cekamo da prodje i da molimo Boga dobiju drugacijeg razrednog staresinu od petog razreda! A svaki dan citamo kako se prosvetni radnici zale na sve zivo, a nasoj deci, uciteljica koja izvodi svoju poslednju generaciju svakodnevno zagorcava zivot i nemamo kome da se zalimo! Da se razumemo, moje dete je odlican djak, ali je vec vise puta izjavio da mrzi skolu! Hvala ucoteljici na tome!

    • 14. februar 2024 | 16:52

      Nastavnik

      @Samo mama

      Draga mama, pošto učiteljica nije po vašem ukusu, promenite je. Ima još učitelja i škola. Verovatno će neka da ispuni vaša očekivanja. Zaista nije lepo da pljujete po nastavnicima.

    • 14. februar 2024 | 18:41

      Samo mama

      @Samo mama

      Dragi nastavnice bravo! Vrlo logicno resenje situacije predlozeno sa Vase strane! Prvo ne pljujem ja ni po kome samo iznosim cinjenice ili ni to ne smemo, da ne uvredimo svemoguci nastavni kadar. Drugo, ne pada mi napamet da menjam detetu skolu zbog uciteljice koja svoje frustracije i nezadovoljstvo sto mora da dolazi u skolu (sama govori da ne voli sto mora svaki dan da dolazi u skolu) leci na deci, a bogami i na roditeljima. Promena odeljenja nije opcija (pokusali su drugi roditelji), tako da cu ja i dalje nastaviti da govorim detetu da mora da trpi, jer je ona uciteljica, da joj je tesko jer je stara, a svoj stav cu iznositi i dalje tamo gde me dete ne cuje i to mi sigurno niko nece zabraniti. Da bi neko dobio postovanje, treba isto zasluziti! Ako neko nije covek, dzaba mu i diploma i titula i sve godine rada.

  • Šaško

    14. februar 2024 | 06:37

    Da obaveštavaš roditelja koji nije zainteresovan za rad sopstvenog deteta i da se uključije socijalna služba,a kada imaš nasilno dete sa IOPom tada ne treba niko da se uključi jer je zakon takav? Čemu služi Ednevnik,pa tu zavodiš i formativno i sumativno pa ako ih interesuje neka gledaju. U Evropi postoji samo jedan roditeljski na početku godine. Vi što donosite zakone veze nemate sa realnom slikom rada u prosveti! Ne treba da ljudi rade niti deca da upisuju faks,pa nek se obrazuju online i polažu testove na kraju!

  • Posmatrač

    13. februar 2024 | 11:29

    Verovatno bi najbolje bilo da se grupa tih nezadovoljnih roditelja organizuje,oceni svoju pametnu decu,a da nastavniku objasni nove pristupe i metode rada koji su dozvoljeni u kontaktu sa njihovim miljenicima. A onda se pitamo ko je urušio autoritet prosvetnog radnika i što niko ne želi da radi u školi. Da li je ova kontrola zastupljena svuda,EPSU, Železnici, Skupštini gde očigledno ima brdo nepravilnosti kojih smo svi svedoci

  • Maja

    13. februar 2024 | 06:27

    Vi umesto da vratote autoritet nastavnika vi ste ga srozali nacisto dali ste vlast i autoritet deci, za koju godinu nece imati ko da predaje bravo mozda je najbolje zatvoriti skole i pustiti decu da uce preko interneta mislim da je to najbolje resenje pa nek ih uci vestacka intelegencija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA