Vreme čitanja: oko 1 min.

Slanina, čvarci i kobasica kao inspiracija: Dečji crteži nasjlađi su detalj Slaninijade u Kačarevu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mašta je na delu

  • 0
deca crtaju Slaninijada Kačarevo Foto: Nikola Anđić

Beličasto, rozikasto, braon, crvenkasto, skoro crno i... ponovo krem. Dok su stariji na Slaninijadi u Kačarevu odmeravali palete boja slanine i drugih mesnih poslastica, najmlađi su se latili bojica.

Upravo ove boje dominiraju na njihovim crtežima, a marljivi mališani su definitivno bili najslađi učesnici manifestacije.

Vredno su crtali na zadatu temu: bilo koja životinja, ali satkana od mesnih specijaliteteta.

"Juče smo crtali frizure od slanine, a danas crtamo životinje od slanine, čvaraka i kobasice. Imamo sjajne radove i već nastaje lepa galerija. Ovde imamo dece iz Kačareva, Pančeva i svih krajeva odakle su ljudi došli na Slaninijadu", kazao je za "Telegraf" Nikola Dragaš, ilustrator i karikaturista iz Pančeva.

Radovi se javno izlažu na zidu, a Nikola ih samo prikuplja. Biće ih na stotine!

"Očito da je sve ovo inspirativno za crtanje. Ta paleta boja koju ima slanina: roze, ljubičasta i braon, dobro izgleda na papiru.

Mašta je na delu.

"Ja sam nekima od njih pružio ruku i rekao 'Alal vera!' Imamo danas i slona i leptira i vevericu i svašta od ovih prizvoda od slanine i mesa. Svi su nasmejani, srećni, traži se stolica više", kazao je Dragaš.


(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA