≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Jezive tvrdnje srpske antivakserke: Ovako čisti organizam deteta, tvrdi da ga je "izlečila od autizma"

Vreme čitanja: oko 4 min.

jedna majka je na društvenoj mreži podelila svoje iskustvo i opisala kako se njeno dete "izlečilo" od autizma

  • 61
Lečenje dece posle vakcinacije, autizam 2 Printskrin: Facebook, Foto: Shuttertsock

"Glutation je kiselina koja obara visok testosteron nakon vakcine. Od nje sam napravio čepiće koje stavljam sinu u rektum već 3-4 meseca. Smirio se". Ovako glasi savet jednog roditelja antivaksera koji je u Fejsbuk grupi sa svojim istomišljenicima podelio "rešenje" za smanjenje testosterona koji se prema njegovim rečima, povišava nakon vakcinacije.

Antivakseri širom sveta, pa i u Srbiji, šire ovakve i slične potpuno netačne i često štetne "metode" i "rešenja" za svakakve vrste probema.

Ovaj čovek pojasnio je celu "proceduru" i savetovao ostale roditelje kako da i oni naprave pomenute čepiće i daju ih svojoj deci. Ovaj roditelj tvrdi da je njegov sin navodno "propričao" i "smirio se" posle korišćenja istih.

- Živa iz vakcina se kači na pinealnu žlezdu i pospešava lučenje fsh koji kasnije u testisima luči testosteron (zato takvo ponašanje). Visok testosteron obara glutation. Glutation je glavni antioksidant u našem telu, učestvuje u ćelijskoj absorbciji dosta vitamina kao i detoksikaciju ćelije od teških metala. Glutation uništava želudačna kiselina tako da se daje kroz iglu, najbolje u venu. Naravno to nije bila opcija pa sam se dosetio da mu dajem kroz rektum. Našao sam na internetu kalupe za čepiće kao vaginalete. Napravio smesu od vitamina i glutationa a baza je kokosovo ulje jer se bas stegne u frizu. Moje dete je 3-4 meseca na tome. Smirio se, počeo da priča, da se igra sa igračkama po par sati, znači pažnja mu je povećana baš baš, da spava i da jede. Toliko je napredovao da defektolog nije mogao da veruje. Toliko da je nadmašio sva njihova očekivanja i sada treba kod logopeda. Za mesec dana će 4 godine moj sin. Znam da je od vakcine jer je strašnu reakciju imao. Javite ako želite da vidite kako spremam te čepiće - napisao je ovaj otac.

Antivakseri o posledicama vakcina Printscreen Facebook

On je čak napravio i Viber grupu u kojoj postavlja snimke procesa pravljenja čepića, te je pozvao ostale roditelje da se pridruže i prate ga u ovom poduhvatu.

 "Čiste" decu od vakcina neproverenim metodama 

Kako smo već pisali, jedna majka juče je u Fejsbuk grupi posvećenoj antivakserima potražila savet kako da "očisti dete od vakcina", a u komentarima je usledilo mnoštvo nebuloznih saveta od kojih podilazi jeza.

Tako, većina roditelja preporučuje neproverene Fejsbuk i Instagram naloge nadrilekara koji prave razne "šejkove", "napitke" i "tečnosti", a koje navodno čiste organizam od teških metala. Među profilima koji su najpopularniji izdvojila se i izvesna H.B, koja čak tvrdi da leči decu od autizma! U svojim objavama na Fejsbuku, ona tvrdi da deca koja boluju od autizma u svom organizmu poseduju razne vrste parazita, duge i po 10 cm, te roditeljima daje raznorazne savete kako da se istih reše.

Akonto njenih saveta, jedna majka je na istoj društvenoj mreži podelila svoje iskustvo i opisala kako se njeno dete "izlečilo". Da cela situacija bude još bizarnija, ona je podelila fotografiju stolice svog deteta, koja je u obliku glistica, objašnjavajući da su to paraziti koji napuštaju detetov organizam.

Lečenje dece posle vakcinacije, autizam Printskrin: Facebook

- Posle dve sedmice antiparazitnog programa ovo u kaki! Primetila sam da ga svrbi guza... Pratila sam kaku i danas ovo! Da l je parazit ill glista ne znam, ali sam presretna da mi je dete ovo izbacilo iz sebe. Već prvu sedmicu antiparazitnog programa primetila sam razliku u ponašanju kod njega, a drugu već dobili smo najmanje 10 reči. Stalno nešto ponavlja. Iskreno nisam tako koncentisana na govor koliko mi je bitno da me razume, to mi je sad važnije. Jer uz razumevanje potiču i reči od njega. U vrtiću je super, vaspitačice ga baš vole. Neki dan dolazim i kažu mi on je došao do česme i reko VODA. Svi su skakali od sreće. Počeo je da se druži sa vršnjacima, dopušta im njihovu blizinu. U sredu kad sam ga pokupila iz vrtića igrao je košarku. Ušla sam u igralište, oči su mi odmah išle ka žbunu, jer voli da posmatra žbunje. Ali on nije bio tu, već je igrao košarku... Tako malo meni znači puno. Hvala H.B. Izveštavaću vas dalje o našem uspehu - napisala je ova majka uz fotografiju dečije stolice.

5 novih "nuspojava" prema antivakserima

Kako navodi većina roditelja, najčešće "nuspojave" nakon vakcinacije su promene raspoloženja kod dece, te se javlja i hiperaktivnost, intenzivne emocije poput, besa, ali i visok testosteron, kao i nemogućnost govora i invaliditet.

Najveći broj roditelja hvata se za ispoljavanje jakih emocija kod dece, te za to krive vakcine. Ipak, emocije koje opisuju potpuno su normalna stvar kako kod dece, tako i kod odraslih ljudi. Kako pojašnjavaju psiholozi i psihijatri širom sveta, tantrumi su jedan od najčešćih oblika problematičnog ponašanja male dece, sa tendencijom opadanja njihovog intenziteta kako dete stari. Za malo dete, napadi besa mogu se smatrati normalnim, pa čak i merilima razvoja snage karaktera.

Miroljub Petrović bez komentara

Povodom novih tvrdnja roditelja o "nuspojavama" kontaktirali smo i Miroljuba Petrovića koji je u javnosti poznat kao radikalni antivakser, koji ne samo da se protivi vakcinaciji već i mnogim drugim spasonosnim metodama u medicini.

Ipak, Petrović je na naše pitanje o tvrdnjama pojedinih roditelja spustio slušalicu.

Podsetimo, Petrovića smo kontaktirali i nakon smrti četiri bebe od velikog kašlja u Beogradu, na šta nam je rekao da "nema šta da izjavi za naš medij".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ludilo mozga

    24. februar 2024 | 09:51

    Šta normalan čovek danas od toliko oprečnih mišljenja i analiza da misli i da uradi? Ambivalentan osećaj skroz. Vakcinisana sam od rodjenja sve što treba, ali tada je Torlak distributer bio. Verujem da je napredak medicine još u prošlom veku redukovao smrtnost odojčadi itd.. Ali ovo danas i za i protiv vakcina tako stvara konfuziju i otpor.

  • MM

    24. februar 2024 | 09:52

    Nisam antivakser,ali u nekim situacijama roditelj zna sta je najbolje za dete i trudi se.Lekari rade po uputstvu i instrukcijama....

  • Antap

    24. februar 2024 | 09:23

    Budale se ne seju, same niču.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA