Vreme čitanja: oko 1 min.

Komesarka za izbeglice obišla migrante povređene u saobraćajnoj nezgodi u Preševu

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovom prilikom komesarka se upoznala sa trenutnim zdravstvenim stanjem svih petoro lica

  • 0
Medjunarodni dan borbe protiv nasilja nad zenama Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Komesarka za izbeglice i migracije Srbije Nataša Stanisavljević posetila je prihvatni centar Preševo i obišla migrante koji su povređeni u saobraćajnoj nezgodi koji se dogodila 20. februara 2024. godine.

Ovom prilikom komesarka se upoznala sa trenutnim zdravstvenim stanjem svih petoro lica koji su smešteni u centru u Preševu i kojima je odmah po dolasku pružena neophodna nega, saopštio je Komesarijat za izbeglice.

Kako se ističe, svim licima u centru kojim rukovodi Komesarijat za izbeglice i migracije obezbeđena je hrana, zdravstvena zaštita i psiho-socijalna podrška jer cilj Komesarijata je da pomogne i zbrine sva lica kojima je pomoć potrebna.

"Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije je odmah krenuo sa zbrinjavanjem lica koja su doživela saobraćajnu nesreću i u stalnoj smo komunikaciji i koordinaciji sa svim državnim organima", napominje se u saopštenju.

Kako se ukazuje, u prihvatnom centru u Preševu trenutno je smešteno 194 lica, od čega dominantnu nacionalnu strukturu čine korisnici poreklom iz Sirije i ovaj centar opredeljen je za prijem i smeštaj punoletnih muškaraca – samaca.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA