≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oduzeto 11 vozila za nedelju dana: Jedan grad rekorder a ovaj prekršaj bio je najčešći uzrok

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo unutrašnjih poslova podseća da se vozilo privremeno oduzima od učinioca težeg prekršaja

  • 11
Saobraćajna policija, pauk, odnošenje automobila Foto-kolaž: Shutterstock, Marko Jovanović

Saobraćajna policija oduzela je 11 vozila od učinilaca težih prekršaja za svega nedelju dana koliko se primenjuje ova mera.

Tri vozila oduzeta su na teritoriji Policijske uprave u Šapcu, dva na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd i po jedno vozilo na teritoriji policijskih uprava u Valjevu, Vranju, Jagodini, Kraljevu, Leskovcu i Novom Pazaru.

U najvećem broju slučajeva osnov za oduzimanje vozila bili su prekršaji upravljanja vozilom bez vozačke dozvole koja je prethodno oduzeta zbog kaznenih poena, kao i prekršaji upravljanja vozilom u vreme trajanja zaštitne mere zabrane upravljanja motornim vozilom. Skrećemo pažnju da su četiri učinioca prekršaja od kojih je vozilo oduzeto bili mlađi od 22 godine, uključujući jednu maloletnu osobu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova podseća da se vozilo privremeno oduzima od učinioca težeg prekršaja koji je u prethodne dve godine pravnosnažno osuđivan za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja, kao i da mera privremenog oduzimanja vozila traje do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hakala

    29. februar 2024 | 09:30

    U normalnoj pravno uredjenoj drzavi privatna svojina je neprikosnovena i ne moze biti oduzeta do pravomocne sudske odluke, pa cak niti privremeno, a policija nema pravo glumiti sudove i oduzimati auta na licu mjesta. No to sve vrijedi samo u normalno uredjenim drzavama.

  • Ljuba

    1. mart 2024 | 08:54

    A sto se ne oduzme vozilo Panicu sto zajebava policiju,i Lazicu sto vozi pod dejstvom alkohola i narkotika.

  • Gv

    29. februar 2024 | 17:30

    To nikada bilo nije. Da li će lopovu oduzeti stan jer tu držao ukradeno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA