Vreme čitanja: oko 1 min.

U Gornjem Milanovcu niče Srpsko-vikinški avantura park za decu: Veštačko jezero, viseći mostovi i zip line...

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Deo koji se na ovoj lokaciji prostire pod šumom planira se za uređenje, opremanje i obeležavanje staza i osvetljenje

  • 0
Gornji milanovac, avanturistički park Foto: Rina

Po uzoru na velike gradove opština Gornji Milanovac mogla bi u narednom periodu da odbije atrakciju namenjenu najmlađima u vidu Srpsko-vikinškog avantura parka za decu, koji bi bio smešten neposredno uz Kuću srpsko-norveškog prijateljstva.

- Shodno urbanističkom projektu koji je bio na javnom uvidu pred kraj januara. Planira se opremanje sadržajima za rekreaciju i igru dece: "zip line", viseći mostovi, penjalice i ostali sadržaji za aktivni boravak dece. Projektovane su drvene kuća za igru u srpskom i vikinškom stilu, drveni mostovi, norveške barke, poligon sa spravama i mrežom, teren za mini pič, koji bi tokom zimskog perioda bio klizalište - potvrđeno je za agenciju RINA.

Deo koji se na ovoj lokaciji prostire pod šumom planira se za uređenje, opremanje i obeležavanje staza i osvetljenje, kao i projektovanje drvenih stolova i klupa za sedenje sa nadstrešnicom. U blizini Restorana srpsko-norveškog prijateljstva planira se igralište sa mekom podlogom za decu.

U severnom delu kompleksa u blizini javnog parkinga, korišćenjem konfiguracije terena planira se vodena površina - veštačko jezero sa predstavom aždaje i fontana, a u planu je i gradnja biletarnice i suvenirnice.

- Ono što je važno istaći jeste da će čitav kompleks imati motive povezane sa srpskom i norveškom kulturom i mitologijom u vidu figura, drvenih kućica i barki. Plan je da se ceo kompleks ogradi drvenom ogradom sa "vikinškom" kapijom i osmatračnicom, a parking prilagodi planiranoj nameni i potrebnim kapacitetima, kažu u lokalnoj samoupravi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA