Vreme čitanja: oko 1 min.

Zaštitnik građana traži da mu se dostave sve informacije o smrti porodilje iz Vlasotinca

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od leskovačke Opšte bolnice Zaštitnik građana traži da mu najkasnije u roku od 15 dana dostavi informacije o merama koje su u međuvremenu sprovedene

  • 0
Zdravstveni centar Vranje, porodilja, trudnica Foto-kolaž: S.Tasić, Shutterstock

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a povodom medijskih informacija da je u Univerzitetskom kliničkom centru Niš preminula pacijentkinja iz Vlasotinca koja se prethodno porodila u Opštoj bolnici Leskovac, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada leskovačke bolnice i Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Od leskovačke Opšte bolnice Zaštitnik građana traži da mu najkasnije u roku od 15 dana dostavi informacije o merama koje su u međuvremenu sprovedene kao i o rezultatima unutrašnje provere kvaliteta rada u konkretnom slučaju.

Zaštitnik građana od Ministarstva zdravlja traži da mu u istom roku dostavi podatke o rezultatima nadzora koje je zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja izvršila u Opštoj bolnici Leskovac, Univerzitetskom kliničkom centru Niš, kao i Domu zdravlja Vlasotince u kojem je vođena trudnoća pacijentkinje iz Vlasotinca.

Zaštitnik građana od nadležnog ministarstva traži da mu dostavi i rezultate vanredne spoljne provere kvaliteta stručnog rada u navedenim zdravstvenim ustanovama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA