Vreme čitanja: oko 1 min.

Velika sramota u Prijepolju: Ubijena ženka divlje svinje koja je na svet trebalo da donese petoro prasadi

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čitav slučaj prijavljen je nadležnim organima

  • 10
Divlja svinja Foto: RINA

U lovištu "Lim" na teritoriji opštine Prijepolje došlo je do nemilog događaja kada je uprkos zabrani lova odstreljena ženka divlje svinje koja je uskoro trebala na svet da donese petoro prasadi. Čitav slučaj prijavljen je nadležnim organima, a iz Lovačkog udruženja apeluju na sve gradjane da striktno vode računa o propisanim pravilima.

- Nakon što je odstreljen planiran broj divljači, nastupila je zabrana lova na teritoriji kojom upravlja prijepoljsko udruženje lovaca. Proteklog vikenda bilo je dozvoljeno samo loviti štetočine, a ovaj slučaj nas je sve neprijatno iznenadio. Na nadležnim organima je da reše što pre ovu situaciju, kako se ne bi ponavljalo ništa slično, kažu za RINU u LU "Lim".

Oni dodaju da je prethodna lovna sezona prošla uspešno i da je u toku piprema za sledeću koja počinje 1. maja. Još jednom apeluju na sve lovce da se ponašaju odovorno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    7. mart 2024 | 08:44

    Lovce treba ukinuti. Koliko puta nalazimo čaure u krugu gasne stanice ili drugih firmi gde je strogo zabranjen lov u rejonu jer mogu izazvati eksploziju i razneti pola mesta, prijavljivali i ništa se ne rešava. Koliko puta pucaju ljudima u ogradjena dvorišta i ubijaju životinje i ništa. Ranjavanju pijani u lovu jedni druge pa ništa.

  • 🙏🙏

    7. mart 2024 | 08:38

    Jaoj olosi ...

  • čile

    7. mart 2024 | 08:52

    Zadjite malo Srbiji da vidite kako se ljudi ponašaju prema životinjama. Mislite koga briga, e pa ti isti se tako ophode i prema čoveku. Idite do Zlatibora snimite njohov šinteraj. Znate li šta rade po ulica, to su jezive scene mučenja. Što se tiče ovoga, odavno su lovci najgora sorta ljudi. Posebno kad kažu da je to sport. Sport da ubijaš????!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA