Vreme čitanja: oko 3 min.

Majke se opet "poklale" oko poklona za 8. mart, jedna profesorka im svima zapušila usta: Pobrkali ste lončiće

Vreme čitanja: oko 3 min.

Po običaju nastala je žustra rasprava o količini novca koja je potrebna za osmomartovski poklon, a onda je komentar jedne profesorke na sve stavio tačku

  • 20
Poklon za 8. mart Foto-kolaž: Shutterstock

Da li je mnogo dati 500 dinara za 8. mart za razrednu? Sudeći po komentarima roditelja na društvenim mrežama nekima je i to previše, dok drugi bez 1.000 ne razimišljaju ni da kupuju poklon. Ipak, u moru komentara koji su po običaju prerasli u žestoku raspravu preko tastature, izdvojila se i jedna profesorka, koja je svojim objašnjenjem na sve stavila tačku.

- Da li je normalno da deca skupljaju za 8. mart po 500 dinara za profesoricu srednje škole. Kaže mi dete neki su se bunili ali ne vredi. Svi će dati toliko jer ih je sramota da daju manje od ostalih. Ljudi... To je oko 15000 din za poklon... U ovim teškim vremenima je po meni ovo suludo... Jedna profesorica im je rekla kako je svojoj deci rekla da ni slučajno ne skupljaju za nju jer to je novac od roditelja i ona to ne želi. Svaka čast ženi eto ima i ko razmišlja racionalno - glasio je status majke u jednoj Fejsbuk grupi.

Ipak, po običaju usledila je žustra rasprava o količini novca koja je potrebna za osmomartovski poklon. Neki su tvrdili da je i ta cifra prevelika, dok su se drugi iščuđavali i pitali šta uopšte može da se kupi za tako malu cifru.

Bilo je i onih koji su odmah prešli u atak na pušače, jer, kako je mnogo dati 500 dinara za poklon, a za cigare nije?

- Za godinu dana kod učiteljice/ natavnice/ profesorice vam je mnogo dati 500 dinara tj 2 dinara dnevno što vam uči decu... A nije vam mnogo da svaki dan ispod nosa podžamite od 300-500din... Muka mi je od vašeg pro***avanja, jadnih napaćenih majki koje će eto zbog tog poklona prosvetnoj radnici svog deteta ostati bez kutije cigara ili kafe u nekom kafiću... Licemeri ste obični, a da ste vi na mestu tih prosvetnih radnika očekivali bi što skuplji poklon - napisala je jedna žena.

Treći su tvrdili da je 100 do 150 dinara po detetu sasvim dovoljno, dok je bilo i onih koji su pohvalili humani gest đaka, koji su novac preusmerili na žiro-račun nekog bolesnog deteta.

- Moj sin je 7. razred i složili smo se na savetu roditelja da to što bismo dali za poklone skupimo i da uplatimo za neko dete iz fondacije jer njima je to potrebnije - pohvalila se jedna od majki. 

"Pobrkali ste lončiće"

Ipak, jedna profesorka odlučila je da stavi tačku na raspravu i objasnila koja je poenta kupovine poklona za 8. mart. Kako tvrdi ova žena, dolazi iz porodice prosvetnih radnika, a njena majka i dan danas čuva svaku sitnicu koju su joj đaci napravili - čestitku, pismo, crtež...

- Javljam se kao prosvetni radnik, iz porodice prosvetnih radnika. Uvek su se nastavnicama kupovali pokloni za 8. mart i odeljenjskim starešinama za kraj osmog razreda. Moja mama brižno čuva sve čestitke i poklone i oni su joj posebno dragi - od šolja za kafu do nakita, nije bitna cena nego to što su joj učenici iz pažnje i ljubavi poklonili. Ja sam svojim učenicima rekla da je važnije da me poštuju svakog dana i dobro uče, nego da mi poklone nešto za 8. mart. Ako je profesorka zahtevala poklon, to nije prava profesorka, iskreno. A ako neki roditelji insistiraju na skupom poklonu i misle da će tako „podmititi” profesorku, i oni su pobrkali lončiće. Kovid je prošao, slobodno izađite iz Viber grupa koje vas nerviraju - pojasnila je ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    7. mart 2024 | 12:30

    Gde ide ovaj narod u moje vreme dovoljan je bio buket cveca mada nisam mnogo star imam sada pravite nzm sta o 8 marata da ne pricam od 18 rodjendanu i tako dalje mi smo narod koji je skroz puko

  • Vukodlak

    7. mart 2024 | 12:25

    Lepo je pokloniti nesto za 8mart ,samo , bi trebalo da to bude poklon a ne takmicenje,korumpiranje ,i podmicivanje od strane pojedinih roditelja. To su simbolicni pokloni ,koji se pamte ,i cuvaju ,a pokloni od 15-20000,je korumpiranost.

  • Tea

    7. mart 2024 | 13:14

    Dovoljan je i cvet kao znak paznje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA