≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznat datum nove akcije saobraćajne policije: Ova 3 prekršaja naročito će biti pod lupom

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od ponedeljka počinje sa sprovođenjem međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja

  • 7
Saobraćajac, saobraćajna policija, policajka, naplatna rampa, kontrola saobraćaja Foto: Milena Đorđević

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, od ponedeljka počinju sa sprovođenjem međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja "Roadpol" koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa kako vozača, tako i putnika, nepropisne upotrebe mobilnog telefona, nepropisnog prevoza dece, kao i drugih prekršaja kojima se ugrožava bezbednost učesnika u saobraćaju.

– Ova akcija, koja će trajati do 17. marta deo je međunarodne aktivnosti koja se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije Mreža saobraćajnih policija Evrope. U toku marta prošle godine, u istoj akciji, na području Policijske uprave u Prijepolju, otkriveno je ukupno 438 prekršaja, od kojih je najviše prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa – 251, a potom i prekršaja nepropisne upotrebe mobilnog telefona – 103 – kaže ispred PU Prijepolje oficir saobraćajne policije Petar Kijanović.

On je apelovao na sve učesnike u saobraćaju da dosledno poštuju saobraćajne propise, koriste sigurnosni pojas na način na koji je to predvideo proizvođač vozila, da ne koriste nepropisno mobilni telefon u toku vožnje, kao i da decu prevoze bezbedno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cv

    8. mart 2024 | 20:26

    Redovno citam za medjunarodne akcije MUP-a, a sprovode se samo kod nas

  • Haraclije

    8. mart 2024 | 21:27

    Teror se nastavlja a sto vise kontrola sve vise udesa, ocigledno nesto ne stima...

  • Ateista

    8. mart 2024 | 20:13

    Ako vozači i pešaci ne žele sami da sačuvaju svoje živote svesno policija ne može,samo pokušava da probudi ljude na vreme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA