Vreme čitanja: oko 2 min.

Spomen za ubijenu decu: Posađeno drvo i za Andreja Simića, srce od crvenog hrasta za žrtve iz Ribnikara

Vreme čitanja: oko 2 min.

Simić kaže da su ga roditelji ubijene dece kontaktirali ovim povodom te da mu mnogo znači njihova podrška u borbi koju vodi za pravdu za svoga sina

  • 1
Niška Banja,  Andrej Simić Foto: D.K.

"Veoma smo dirnuti što je na ovaj način i našem Andreju odata pošta. Naš bol ništa ne može da olakša ali nam mnogo znači saznanje da u ovoj situaciji nismo sami". Ovako je Mića Simić, otac dečaka ubijenog 5. oktobra prošle godine u Niškoj Banji, prokomentarisao gest roditelja žrtava iz "Ribnikara" i Dubone na čiju je inicijativu u parku "Ušće" u Beogradu zasađeno 21 stablo crvenog hrasta. Jedno drvo spomen je i na malog Dušana Jovanovića koji je brutalno ubijen na ulici 1997. godine a čije su sestre takođe učestvovale u ovoj akciji.

Simić kaže da su ga roditelji ubijene dece kontaktirali ovim povodom te da mu mnogo znači njihova podrška u borbi koju vodi za pravdu za svoga sina.

- Pozvali su me i rekli mi da će zasaditi hrast za našeg Akija te da će uskoro biti i postavljena tabla sa porukama za svu ubijenu decu. Sada se osećam nekako jače, znam da mogu da računam na njih i da više nisam sam u nameri da se do kraja izborim da oni koji su krivi što moga sina više nema, budu pravedno kažnjeni - kazao je Andrejev otac.

Trinaestogodišnjaka je sa 37 uboda nožem u svojoj porodičnoj kući usmrtio školski drug M.M.

S obzirom na to da je dečak ubica imao samo trinaest godina, Više javno tužilaštvo nije imalo osnova za postupanje jer je kao dete krivično neodgovoran.

Predmet je na dalje postupanje prebačen Osnovnom javnom tužilaštvu kako bi se ustanovilo da li ima osnova za krivičnu odgovornost njegovih roditelja zbog zlostavljanja i zanemarivanje deteta.

Prema najnovijim informacijama iz ove pravosudne institucije, postupak protiv njegovih roditelja je pokrenut i to zbog krivičnog dela zlostavljanje i zanemarivanje deteta iz člana 193 stav 1 Krivičnog zakonika dok maloletni ubica u ovom postupku ima status oštećenog.

Kako dalje navodi tužilaštvo, 18. decembra prošle godine doneta je naredba za psihijatrijsko veštačenje maloletnog M.M. koje je povereno Klinici za psihijatrijske bolesti "Laza Lazarević" u Beogradu.

- Kako se radi o veoma kopmpleksom i opsežnom veštačenju do današnjeg dana nam nije dostavljen nalaz i mišljenje komisije navedene ustanove. Nakon prijema nalaza i mišljenja tužilaštvo će preduzeti dalje dokazne radnje u cilju utvrđivanja elemenata navedenog krivičnog dela i nakon sprovedenih dokaznih radnji doneće javnotužilačku odluku - navelo je niško OJT.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA