Vreme čitanja: oko 1 min.

Treba li nam više nepušačkih lokala?

A. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li biste voleli da u kafani ima jedno veče kao skroz nepušački lokal?

  • 4
Zabranjeno pušenje Foto: Shutterstock

Da gostima u kafanama i restoranima smeta dim cigarete, i to ne samo nepušačima, pokazuje sve češće "ispipavanje pulsa" ljudi da li bi opušteno sedeli u domaćinskoj atmosferi i u lokalu u kojem bar na jedno veče neće biti dozvoljeno pušenje.

U jednoj takvoj instagram anketi čuvene kafane "Pavle Korčagin", epicentra beogradskog noćnog života, više od 50.000 njihovih pratilaca presudilo je u korist ove ideje, da jedna od tematske večeri bude i nepušačko veče.

Tema zabrane pušenja u lokalima je u Srbiji oduvek kontroverzna, a iako se skoro do juče nije mogao zamisliti izlazak u grad bez cigarete, ovaj trend počinje da se širi sprskom prestonicom pa su i lokali u drugim gradovima odlučili da primene tu ideju.

Dok jedni nameravaju da svoj lokal pretvore u nepušački barem na jedno veče, drugi potpuno zabranjuju pušenje u svom objektu. Treći su se ipak odlučili da "pomire" dve strane pa pušačima u lokalu dozvoljavaju korišćenje neke od bezdimnih alternativa.

Ovih trećih ima najviše, što pokazuje mapa ugostiteljskih objekata inicijative "Ima bez dima", gde najveći broj lokala zabranjuje cigarete, a kao kompromisno rešenje dozvoljava alternative.

Kako je nedavno za naš portal rekao vlasnik bara "Pričica", veoma popularnog mesta u Beogradu kako za jutarnju kafu tako i za večernji izlazak, "alternative nisu zabranjene jer jer ne ostavljaju tragove, ne smrde, ne ometaju druge, ne prave dim", a od zabrane pušenja video je samo benefite.

I dok se nepušačka mesta u prestonici šire, neki ugostiteljski objekti odlukom o zabrani postaju pioniri u svom gradu, poput smederevačkog restorana "Centrala Gastro bar" koji je, kako piše SD Cafe, odluku da zabrani pušenje, a dozvoli alternative, doneo osluškivanjem sugestija sugrađana.

Da li i vi podržavate trend širenja nepušačkih lokala, kažite nam vaše mišljenje u anketi.

Treba li nam više nepušačkih lokala?

Glasajte

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA