≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Plamen je bio visok skoro 20 metara: Jeziva slika iz sela Rača, ovakav požar ne pamte

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Domaćinstvo Živanović pretrpelo je ogromnu štetu

  • 0
Požar, Bajina Bašta Foto: RINA

Veliki požar izbio je na porodičnom domaćinstvu Živanovića u selu Rača kod Bajine Bašte. Vatrena stihija zahvatila je pomoćne objekte, ambar, a izgorela je i pripremljena hrana za stoku od koje Živanovići žive, kao i traktor i druga poljoprivredna mehanizacija.

- Probudilo me je pucketanje koje sam čuo, kad sam pogledao kroz prozor imao sam šta i da vidim. Plamen je bio visok skoro 20 metara i gutao je sve pred sobom. Odmah smo pozvali vatrogasce, koji su brzo došli i uspeli da lokalizuju vatru, kako se požar ne bi proširio na štalu i kuću, kaže za RINU domaćin Dragoljub.

On dodaje da je na imanju pričinjena ogromna materijalna šteta, ali da je ipak najvažnije da niko nije povređen u požaru.

- Traktor nam je izgoreo, hrana za stoku. Ono što smo videli, kako vatra guta naše imanje slike su koje nikad neću zaboraviti. Otac je kupio traktor još 1985. godine za maline i on je sada izgoreo, deci je žao bicikli. Ali, najbitnije da smo svi živi i zdravi, kaže Dragoljub.

U pomoć Živanovićima pritekle su odmah komšije i prijatelji, jer su i oni uvek svima pomagali kad je bilo potrebno. Međutim, pomoć čitave zajednice ali i lokalne samouprave sada je potrebna ovim vrednim domaćinima, koji žive od svog poštenog rada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA