≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Neverovatan snimak borbe i volje za životom: Prelepa Andrea je skoro deceniju u kolicima, sad je objavila ČUDO

Vreme čitanja: oko 3 min.

Andrea je prvu snažnu poruku poslala pre dve godine u novogodišnjoj noći kada je uspela da stane na noge

  • 1
Andrea Mudrić kolica prohodala posle šest godina Foto: Privatna arhiva

Andrea Mudrić doživela je pravo čudo! Iako u ovu hrabru i mladu ženu nisu verovali ni lekari koji su prognozirali da nikada neće moći da ustane, posle žestoke saobraćajne nezgode zbog koje je u kolicima od 2015.godine, ona je svojom upornošću pokazala da greše.

Andrea je prvu snažnu poruku poslala pre dve godine u novogodišnjoj noći kada je uspela da stane na noge, međutim pre samo tri dana je na svom Fejsbuk profilu objavila i video na kojem se vidi kako podiže nogu.

"Vežbati se mora! Kažu da se trud isplati, videćemo. Hvala svima koji ste omogućili i ostali tu, da pratite moj napredak. Naizgled ništa specijalno, ali za mene, koja nije mogla da miče ni malim prstom...Za mene je ovo puno", napisala je Andrea u opisu snimka.

Za Telegraf poručuje da se istrajnost isplati.

- Eto jeste sporo, ali ide i to mi daje snagu i veru u bolje sutra.. Neizmerno sam zahvalna svima, koji su uz mene, to mi puno znači. Ne odustaju od mene, a vala se ne dam ni ja.. Da nema ljudi, dobrih srca, ne znam kako bih dogurala i do ovde. Majka se bori sa rakom i metastazama, ali se trudimo da jedna drugoj budemo podrška. Poručila bih svima, da ne treba odustati od svojih snova, samo treba biti strpljiv i uporan. Bog uvek gleda srce čoveka, ako i ne prohodam ja ću prihvatiti. Ali dok ima nade, sigurno neću odustati. Takođe želim svima, dobro zdravlje i da se čuvaju, idu na preglede, jer rak je veoma podmukla bolest, koji ne bira ni godine, ni pol.. I verujemo da će i moja majka da se izbori na kraju sa terapijama i menjanjem životne navike i uz zdravu prehranu. Molim sve ljude da pošalju bilo kom korisniku po želji jedna sms, verujte, to puno znači Jer na kraju krajeva, ne možemo svima pomoći, ali uvek možemo nekome!! Ostajte mi zdravi i Bog neka vas nagradi - poručuje hrabra Andrea. Na kraju dodaje da se angažovala i kao administrator u "Vajdasági jótékonysági licit", što je u prevodu, Vojvođanska humanitarna licitacije.

Podsetimo, njen život promenio se iz korena 22. jula 2015. godine. Andrea se vozila kao suvozač na motoru kada je iz sporedne ulice izleteo automobil i udario u nju. Povredila je kičmu toliko da je od grudi nadole ostala nepokretna.

Danas, devet godina kasnije, posle mnogo borbi i mnogo jutara kada je morala da ustane i natera sebe da veruje i u skoro nemoguće, Andrea Mudrić (35) pomera prste i vežba za prvi korak.

U tome su joj pomogli i humani sugrađani. Cela Srbija skupljala je novac da Andrea ode na Tajland, gde joj je u kičmeni kanal ugrađen aparat koji prenosi impulse na povređeni deo kičme i tako omogućava pokretanje donjeg dela tela.

- Dan posle operacije došao je moj terapeut i rekao "ajde, pokušaj da pomeriš palac". Kada se aparat uključi, oseća se strujanje u nogama ... Pomerila sam palac i rasplakala se - ispričala je letos hrabra Andrea za Telegraf.rs.

Lekari su, dodaje, bili su iznenađeni koliko su joj mišići u dobrom stanju.

Ipak, Andreina borba nije ni blizu kraja. Štaviše, to je maraton koji će voditi celog života. Da bi sačuvala svoje mišiće i kondiciju, ova hrabra žena vežba kao profesionalni sportisti, od tri do pet sati svakog dana, pa i vikendom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mia

    20. mart 2024 | 19:03

    Dace gospod bog da stanes na svoje noge a i tvojoj mami da se izleci neka bog svakom pomogne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA