Vreme čitanja: oko 1 min.

Delegacija Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija posetila Petnicu

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Delegacija je obišla laboratorije za elektroniku, računarstvo, hemiju, biologiju i biomedicinu i arheologiju

  • 0
Istraživačka stanica Petnica Foto: Nikola Anđić

Državni sekretar Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Vukašin Grozdić, pomoćnik ministra Marina Soković i predstavnici Centra za promociju nauke i Fonda za mlade talente posetili su Istraživačku stanicu Petnica.

Poseta je realizovana kako bi se Ministarstvo iz prve ruke upoznalo sa radom Istraživačke stanice Petnica i kako bi se pronašli načini za bližu saradnju ove stanice sa Fondom za mlade talente i Centrom za promociju nauke, saopštilo je Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

Predsednica Upravnog odbora Istraživačke stanice Petnica Bojana Mićić je detaljno prezentovala 42 godine dug istorijat ove stanice i sve što ovu instituciju danas izdvaja kao jedinstvenu u čitavom svetu - Letnju naučnu školu za đake završnih razreda osnovnih škola, specijalizovane seminare za studente i doktorande iz čitavog sveta, ali i ono po čemu je Istraživačka stanica Petnica najpoznatija, a to su seminari za srednjoškolce koji se realizuju za više naučnih disciplina u specijalizovano opremljenim prostorijama i laboratorijama ove stanice.

Delegacija je obišla laboratorije za elektroniku, računarstvo, hemiju, biologiju i biomedicinu i arheologiju, a Grozdić je polaznicima seminara održao predavanje na temu “Pravci razvoja naučno-inovacionog sistema Srbije” i govorio o mogućnostima koje mladi u Srbiji imaju kada odlučuju o svojoj budućnosti.

"Kada budete odlučivali čime želite da se bavite imajte na umu da je ljubav prema toj oblasti najbitnija, a ukoliko se odlučite za nauku, znajte da će država i Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija činiti sve da vam omoguće što bolje uslove”, istakao je Grozdić.

Grozdić je polaznicima tokom interaktivnog predavanja na neposredan način približio delatnosti Fonda za inovacionu delatnost, naučno-tehnoloških parkova, Fonda za nauku i Centra za promociju nauke, kao i za mlade najvažnijeg Fonda za mlade talente, koji stipendira najbolje studente i učenike.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA